Obavijesti

Sport

Preminuo je Zlatan Arnautović, član slavne generacije Dinama

Preminuo je Zlatan Arnautović, član slavne generacije Dinama

Dinamo je na meni dosta zaradio jer sam otišao kao jedan od najboljih obrambenih igrača bivše države, govorio je modri Zlatan. Preminuo je u stanu u Zagrebu u 68. godini

Bivši nogometaš Dinama Zlatan Arnautović preminuo je u ponedjeljak u 68. godini, doznaju 24sata od izvora bliskih obitelji. Njegovo tijelo pronašli su u obiteljskom stanu u Zagrebu.

Član slavne maksimirske generacije 1982. rođen je 13. prosinca 1954. u Bihaću, a u Dinamo je došao 1981. iz banjalučkog Borca i osvojio prvenstvo bivše države godinu poslije uz Kup 1983.

- Uvijek mi je želja bila doći igrati za Dinamo, ali sam za "plave" potpisao tek s 27 godina jer me Borac nije ranije pustio. Tri sam godine proveo u Dinamu, a onda prešao u Bešiktaš za milijun tadašnjih maraka. Klub je na meni dosta zaradio jer sam iz Dinama otišao kao jedan od najboljih obrambenih igrača u bivšoj državi. Ubrzo sam se i vratio u Zagreb, a treneri su mi bili pokojni Zebec i Ivić. Godine 1985. prestaje moja profesionalna karijera - govorio je Arnautović u intervjuu za portal Dinamo Orahovica.

Omiljeni suigrač Ćirine šampionske generacije bavio se trenerskim poslom, radio u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru, paralelno nastupao i za veteransku momčad "modrih". Najviše se, kako je govorio, družio s Ismetom Hadžićem i Markom Mlinarićem. Kao obrambeni igrač zabio je 18 golova. Koliko se sjeća, sve - glavom!

Govorio je i o nacionalnoj pripadnosti i okršajima sa susjedima.

- Ja sam Hrvat od 1991. godine, ali sam tako razmišljao i puno prije. Najteže je bilo igrati protiv srpskih klubova jer su to bile utakmice od posebnog značaja. Znamo svi što je onda značilo pobijediti Zvezdu ili Partizan. Dinamo je bio i ostao hrvatski ponos - rekao je Arnautović, kojemu je najnezgodniji igrač protiv kojega je igrao bio Ivan Lukačević.

U rodnom je Bihaću skupljao dresove, pa tako i Dinamove, a neostvarena želja bila mu je postati trener Dinama. Sad je preselio u vječnost s bivšim suigračima Cicom Kranjčarom, Zvjezdanom Cvetkovićem, Ismetom Hadžićem, Draganom Bošnjakom. Vrijeme čini svoje, na nebu se stvara jaka momčad modrih velikana...