Obavijesti

Sport

Komentari 1

Preokret Kanađana za finale: Rusi pali u posljednjoj trećini...

Preokret Kanađana za finale: Rusi pali u posljednjoj trećini...
8

Rusija je nakon 40 minuta igre vodila 2-0 i bila na pragu ulaska u finale Svjetskog prvenstva, no onda se Kanađani bude i u posljednjoj trećini zabijaju četiri gola

VIDEO

Hokejaška reprezentacija Kanade prvi je finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva elitne skupine u Kölnu, branitelj naslova u polufinalu je velikim preokretom u trećoj trećini svladao Rusiju  4-2 (0-0, 0-2, 4-0).

Rusija je u drugoj trećini stigla do prednosti od 2-0 golovima Jevgenija Kuznjecova (32:16) i Nikite Guseva (34:50), ali preokret Kanade je započeo na samom početku posljednjih 20 minuta. Mark Schiefele (40:17) je zabio za 2-1 nakon samo 17 sekundi iskoristivši situaciju s igračem više, kanadski pritisak rezultirao je poravnanjem Natea McKinnona (55:07) nešto manje od pet minuta prije kraja.

No, Kanađani nisu stali pritiskati niti nakon izjednačenja pa je Ryan O'Reilly (56:58) po treći put svladao Andreja Vasiljevskog tri minute prije isteka vremena. Rusi su u završnici povukli golmana s gola u nastojanju da s ekstra napadačem stignu do gola koji bi im osigurao produžetak, no umjesto izjednačenja na 3-3 uslijedio je gol Seana Couturiera (58:53) u praznu mrežu za konačnih 4-2 u korist Kanade.

Kanada će tako u nedjelju pokušati osvojiti treći naslov prvaka zaredom, a 27. ukupno. U drugom polufinalu od 19.15 sati igrat će Švedska i Finska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju od 20.45 sati, dok će se dvoboj za treće mjesto igrati od 16.15 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu