Obavijesti

Sport

Komentari 6

Previsok za košarku: Stranci, ne smijete imati više od 2 m!

Previsok za košarku: Stranci, ne smijete imati više od 2 m!
1

Američki košarkaš David Simon koji igra za korejski Anyang KGC morat će potražiti novi klub zbog pravila korejske lige prema kojima strani igrači ne smiju biti viši od dva metra

VIDEO

Iako je visina jedna od glavnih prednosti ako ste košarkaš, u Koreji su ipak odlučili tu prednost malo ograničiti. Naime, u korejskoj košarkaškoj ligi svaki klub ima pravo na dva strana igrača, ali oni ne smiju biti visoki. Jedan od dopuštena dva stranca ne smije biti viši od dva metra, dok drugi ne smije prelaziti 1,85 metara.

- Utakmice u našoj ligi su u zadnjih par godina postale glupe, a nova pravila bi ih trebala učiniti uzbudljivijim zato što će fokus biti na jačanje ekipe nižim igračima koji imaju atraktivnije poteze - objasnio je ovu odluku povjerenik KBL-a Kim Young-il.

Jedan od onih na koje će ovo pravilo utjecati je i najbolji strijelac lige, američki košarkaš David Simon, koji tako od sljedeće sezone više neće moći igrati u korejskoj ligi. 

Simon, 35-godišnji centar koji nastupa za Anyang KGC postao je tako "žrtva" novih pravila lige s obzirom da je visok 2,06 metara. No, on nije jedini koji od sljedeće sezone neće imati pravo nastupa u korejskoj ligi, osim njega tu je još devet drugih Amerikanaca koji prelaze dopuštenu visinu.

Simon je najbolji strijleac lige u sezoni 2017/18. s prosjekom od 26,1 ubačenih poena po utakmici, a sada će morati potražiti novu klub.

- Osobno, ovakvu odluku stvarno ne razumijem. Ima nas samo par koji smo "previsoki", uključujući i Roda Bensona koji je najviši, a ostali igrači nisu baš preniski pa mi nije jasno zašto više ne smijemo igrati u ovoj ligi - rekao je Simon te dodao:

- Bio sam uznemiren kada sam čuo za ovu odluku. Neću se, naravno, više vraćati u korejsku ligu ako ne promjene ova pravila - zaključio je Amerikanac.

Najviši igrač u korejskoj ligi je Ha Seung-jin koji igra za Jeonju KCC Egis, a njegova visina iznosi 2,23 metra, ali s obzirom da je on domaći igrač, neće imati nikakvih problema s novim pravilima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem