Sport

Komentari 19

Preživjeli u padu aviona Chapea opet je izbjegao smrt! Bus pao u provaliju duboku 150 metara

Preživjeli u padu aviona Chapea opet je izbjegao smrt! Bus pao u provaliju duboku 150 metara

Erwin Tumiri, nekadašnji zaposlenik aviokompanije koji je bio na kobnom letu u kojem je poginuo 71 čovjek, mahom ljudi iz Chapecoensea, prošao je s lakšim ozljedama u nesreći busa u kojoj je poginuo 21 čovjek

Svake godine dogodi se stotinjak avionskih nesreća, što je zanemariv broj kad znate da avioni godišnje lete 40-ak milijuna puta. Dakle, šanse da se to dogodi baš vama iznose 0,00025 posto. No ipak se nekome dogodi, a jedan od onih koji je uspio preživjeti tešku nesreću bio je Erwin Tumiri (30).

On je bio član posade na letu LaMia 2933 u kojoj je 28. studenog 2016. poginuo 71 čovjek, među kojima su mahom nogometaši i članovi stručnog stožera momčadi brazilskog Chapecoensea, koji je putovao na finale Copa Sudamericane protiv kolumbijskog Atlético Nacionala u Medellín. Uz njega, preživjelo je još samo petero ljudi.

- Mnogi su se putnici ustali sa svog mjesta i počeli vikati. Ja sam stavio torbu između nogu i bio u preporučenom položaju za takve situacije - govorio je tada Erwin.

Nevjerojatno, ali Tumiriju je ponovno prošao život pred očima. Ovaj utorak našao se u busu koji je proklizao po kiši i propao u provaliju duboku 150 metara na autocesti između Cochabambe i Santa Cruza u Boliviji. Poginuo je 21 čovjek, ozlijeđeno je još 13. Ali Tumiri je opet čudom preživio!

Survivor of Chapecoense accident survives bus crash

- Izašao sam iz autobusa na sve četiri. Sjeo sam, vidio sam da imam ozljedu na koljenu i rekao sam si: "Opet, ne mogu vjerovati! Osjećam se blagoslovljeno" - rekao je Tumiri za Los Tiempos.

Njegova sestra Lucía nije mogla vjerovati u to čudo.

- Stabilno je, hvala Bogu, još ga je jednom spasio. Brinula sam se, ali presretna sam sad. Ima samo porezotinu na koljenu koju su mu zašili. Razgovarala sam s njim i dobro je. Spašen je Božjom voljom - rekla je.

Ako nije ranije, čovjek je onda definitivno sad zaslužio da se po njemu snimi dokumentarac. Više nije zaposlenik aviokompanije, ali nesreće ga svejedno ne zaobilaze. Ipak, i ovaj put imao je sreće.

Najčitaniji članci