Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
132 komentara

Priču 24sata o nesretnoj koki i igraču prenijeli svjetski mediji

Našu priču o nogometašu koji je usmrtio kokoš prenijeli su Daily Mail, Russia Today, Daily Express, Sport Bible... A nogometaš Ivan Gazdek zaradio je kaznenu prijavu udruge Prijatelji životinja

Foto: 24sata.hr
132 komentara

Nesmotreni potez igrača Jelengrada Ivana Gazdeka (23) koji je zamahnuo nogom i usmrtio kokoš o kojem smo pisali u utorak, dan kasnije prenosi - cijeli svijet.

POGLEDAJTE VIDEO

Od Engleske do Rusije...

- Stalno nam kokoši ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati. Teren bude pun izmeta, nehigijenski su to uvjeti. Malo sam potrčao prema kokošima kako bi ih otjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio, jeb*ga. Sudac je dotrčao do mene i pokazao mi izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Susjeda, čije je dvorište odmah uz teren, nije se naljutila. Ipak, meni je bilo silno žao pa sam joj poslao pismo i novu kokoš u znak isprike - rekao je Gazdek.

VIDEO: ZBOG IVANA LETJELO PERJE Presudio kokoši u žaru borbe: 'Žao mi je, kupio sam im novu'

Priču koju smo objavili prenose Daily Mail, Russia Today, Caught Offside, Express, Sport Bible... A Ivan Gazdek uz crveni karton zaradio je i - kaznenu prijavu. Policiji ga je prijavila udruga 'Prijatelji životinja' koja u obrazloženju među ostalim kaže:

Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji koja je umrla smrskanih kostiju i u bolovima te ćemo protiv njega podnijeti prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Za onoga tko životinju usmrti ili ju teško zlostavlja, izlaže ju patnjama i nanosi joj bol propisana je kazna zatvora do godinu dana. Nogometaš je prekršio i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu sankcionira novčanom kaznom. Sankcioniranje zlostavljača važno i zbog poruke koju sportaši i javne osobe šalju kada zlostavljanje životinja opravdavaju tobožnjom slučajnošću, "žarom borbe", nervozom zbog rezultata na utakmici i sličnim floskulama. Snimke nedvojbeno potvrđuju da je šutiranje kokoši bilo namjerno i promišljeno! Gazdek nije niti zastao da provjeri kako je kokoš, nije pokazao žaljenje, pa opravdanja i neuvjerljiva objašnjenja koja je dao poslije utakmice očito imaju namjeru izbjegavanja osude javnosti i kaznene odgovornosti.

POGLEDAJTE VIDEO

Naši partneri pišu
Message