Obavijesti

Sport

Komentari 24

Priča koja je rasplakala svijet: Mali, nikad te neću zaboraviti

Priča koja je rasplakala svijet: Mali, nikad te neću zaboraviti
12

Jermain Defoe na ruku je tetovirao ime dječaka koji mu je promijenio život. Nogometaš se toliko vezao za Bradley koji je prošle godine preminuo od raka, da je svaki slobodan trenutak provodio s njim

VIDEO

Jermain Defoe (36) bio je omiljeni igrač malenom Bradleyu Loweryju, dječaku iz Engleske koji je preminuo od rijetkog oblika raka prošle godine. 

Defoe se toliko vezao za dječaka, koji je više od pola svog mladog života proveo boreći se s rakom, da je gotovo svaki trenutak slobodnog vremena provodio s njim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što se lani oprostio od njega potresnim pismom, sad je tetovirao njegovo ime na ruci kao podsjetnik posebnog prijateljstva i dječaka koji mu je promijenio život.

POGLEDAJTE VIDEO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A permanent reminder of a special friendship ❤️ @iamjermaindefoe

Objavu dijeli AFC Bournemouth (@officialafcb)

Bradley je imao samo šest godina, ali bilo je čudo da je i toliko poživio. 

U prosincu 2016. liječnici su mu dali tek nekoliko tjedana života.

No maleni borac nije se dao. Njegova je priča ujedinila Englesku, a njegov zarazni osmijeh osvojio je srca navijača diljem svijeta. Britanci su na raznim humanitarnim akcijama sakupili stotine tisuća funti za liječenje malenog heroja, a obitelj je novac proslijedila za istraživanje i pomoć djeci oboljeloj od zloćudnih bolesti.

Maleni, promijenio si me kao čovjeka

Bio je veliki navijač Sunderlanda u kojem je tada igrao njegov idol Jermain Defoe.

Kad je Defoe čuo za dječakovu priču, ispunio mu je želju i upoznao ga. Ali nije ostalo na tome. To je bio tek početak posebne priče između njih dvojice. 

Moj prijatelj i ja

Defoe se toliko vezao za dječaka da ga je posjećivao gotovo svaki dan, svaki trenutak slobodnog vremena bio je kod njega, u bolnici ili kod kuće. Kad bi malenom bilo loše nakon kemoterapija, došao bi Defoe i dječaku bi se boja vratila u obraze. 

- Legnemo tako on i ja u krevet, kaže on mami da ugasi svjetlo. Vidim ja njega da uzima dekicu i i pokriva nas. I tako zaspimo moj prijatelj i ja. Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj malac. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu superzvijezdu. Njegova hrabrost inspirirat će me do kraja života. Promijenio me kao čovjeka. Bog ga ima u svojim rukama, ali ga imam u svom srcu - rekao je Defoe.

Tetovaža dječakovog imena na ruci nastavak je posebne priče koja može biti ispričana na tisuću načina, ali u svakom završi sa suzama. 

Sunderland Bradley Lowery Sunderland Sunderland Bradley Lowery death
Bradley Lowery death Bradley Lowery death

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu