Obavijesti

Sport

Komentari 1

Prijenos Lige prvaka uživo: Evo gdje gledati PSG - Barcelona i Atletico Madrid - Borussia D.

Prijenos Lige prvaka uživo: Evo gdje gledati PSG  - Barcelona i Atletico Madrid - Borussia D.
3

PSG će na Parku prinčeva ugostiti Barcelonu, dok će Atletico Madrid biti domaćin Borussiji Dortmund. Utakmice se igraju u istom terminu od 21 sat, a uzvrati su idući tjedan u utorak (16. travnja)

VIDEO

Nakon fantastičnih utakmica četvrtfinala između Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja te Arsenala i Bayerna, u srijedu se igraju preostale utakmice između PSG-a i Barcelone te Atletico Madrida i Borussije Dortmund.

 Nešto je 'zvučnija' utakmica između francuskog i španjoloskog prvaka, koji se već po tradiciji susretaju u Ligi prvaka. PSG će na Parku prinčeva ugostiti Barcelonu, francuski reprezentativac Ousmane Dembele igrat će po prvi puta protiv Katalonaca nakon odlaska iz kluba, isto kao i trener Parižana, Luis Enrique, koji je posljednji trener koji je osvojio LP s Barcelonom (2015. godine).

Champions League - Paris St Germain Press Conference

PSG i Barcelona zadnji su put odmjerili snage 2021. godine, baš u četvrtfinalu LP-a. Tada je francuski klub bio uvjerljiv s ukupnom pobjedom od 5-2. Kylian Mbappe bio je posebno raspoložen s četiri gola u te dvije utakmice, a Barcelona više nema Lionela Messija, koji je zabio oba gola u tom četvrtfinalu.

VIDEO Sudac pljusnuo Haalanda na utakmici Lige prvaka: 'Nije primijetio da je na travnjaku'
VIDEO Sudac pljusnuo Haalanda na utakmici Lige prvaka: 'Nije primijetio da je na travnjaku'

Svi pamte i legendarni susret ove dvije momčadi iz 2017. kada je PSG u prvoj utakmici slavio 4-0 i imao prolaz sve do 88. minute. Tada je na scenu nastupio Neymar, zabivši dva gola, a Sergi Roberto zaokružio je najčudesniji preokret u povijesti natjecanja golom u 95. minuti.

VIDEO Jedan je Luka: Zvijezda Cityja tražila Modrića po terenu
VIDEO Jedan je Luka: Zvijezda Cityja tražila Modrića po terenu

- Luisa (Enriquea, op. a.) poznajem jako dobro, u odličnom smo odnosu. On trenira momčad koja je sklopljena kako bi osvojila Ligu prvaka, pred nama je vrlo izazovan protivnik i gajimo sličan stil igre. Možemo pričati o Barceloninom DNK kojeg imaju Luis Enrique, Pep Guardiola i Mikel Arteta - komentirao je Xavi uoči utakmice, dok je Enrique komentirao...

Champions League - FC Barcelona Press Conference

- Naravno da volim Barcelonu, ali sam jako zadovoljan ovdje u PSG-u. Usredotočen sam na ovaj klub, vjerujem kako mogu osvojiti trofeje s PSG-om i pun sam želje da pobijedimo ovu utakmicu. Moram priznati kako ne znam baš kakav je Xavi trener, ali znam kakav je bio igrač, bio mi je suigrač, poznajem ga kao nogometaša, ali ne kao trenera.

Simeone: 'Dortmund je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti'

Atletico će na Metropolitanu ugostiti Borussiju Dortmund, koja je za četvrtfinale izbacila PSV. Atletico je u osmini finala bio bolji od Intera, koji je u dominantnom stilu skoro osigurao titulu talijanskog prvaka.

VIDEO Skandal u Ligi prvaka: Bivši dinamovac uzeo loptu u ruke, sudac nije svirao penal!
VIDEO Skandal u Ligi prvaka: Bivši dinamovac uzeo loptu u ruke, sudac nije svirao penal!

Ove dvije momčadi odigrale su dvije međusobne utakmice, bilo je to u grupnoj fazi Ligi prvaka u sezoni 2018./19. Tada je Borussia deklasirala Atletico 4-0 kod kuće, a Španjolci su slavili 2-0 u Madridu. 

LaLiga - Villarreal v Atletico Madrid

Trener Atletica Diego Simeone ne veseli se utakmici s Borussijom.

- Ispred nas je vrlo važna utakmica. Dortmund je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti. Puno toga rade kvalitetno, nisu izgubili na domaćem terenu u zadnja četiri mjeseca, odlični su u kontranapadima i dobro igraju u kaznenom prostoru. Od svih klubova u četvrtfinalu, Dortmund igra najintenzivniji nogomet.

Liga prvaka, gdje gledati

  • PSG - Barcelona (HRT 2, Arenasport 1)
  • Atletico Madrid - Borussia Dortmund (Arenasport 3)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"