Prilika da zasja: Derbi Dinama i Hajduka sudit će 26-godišnjak | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 108

Prilika da zasja: Derbi Dinama i Hajduka sudit će 26-godišnjak

Prilika da zasja: Derbi Dinama i Hajduka sudit će 26-godišnjak

Patriku Kolariću tek je 26 godina. U Drugoj HNL sudi od 2019. godine, kalio se na prvoligaškim terenima kao četvrti sudac, a ove sezone je u Prvoj HNL sudio tek dvije utakmice

VIDEO

Još samo jedno kolo ostalo je do kraja prvenstva, ali Dinamo je sve nedoumice riješio prije velikog derbija na Maksimiru. 'Modri' su u nedjelju pobijedili Šibenik (2-0) i pred više od 1500 svojih navijača na Šubićevcu osigurali 23. naslov prvaka.

Hajduk je tako ostao kratkih rukava i o naslovu se neće odlučivati u 'vječnom derbiju' u subotu na Maksimiru, već će Dinamo pred očima najljućeg rivala podignuti trofej na svome stadionu i proslaviti titulu. Splićani su osigurali drugo mjesto nakon deset godina i bez obzira što utakmica nema nikakvog značaja, to je ipak najveći hrvatski derbi. 

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Očekuje se 15-ak tisuća ljudi, a uz vatrenu atmosferu i spektakl na terenu, igrat će se na sto posto. 'Bili' žele svim silama pokvariti feštu na Maksimiru, a Dinamo želi pokazati nadmoć i pobjedom protiv najvećeg rivala zaključiti ovu sezonu. 

Ante Čačić i Valdas Dambrauskas mogli bi koristiti najjače snage, a vatreno krštenje u najvećem derbiju hrvatskog nogometa imat će jedan mladi sudac. Patriku Kolariću tek je 26 godina. U Drugoj HNL sudi od 2019. godine, kalio se na prvoligaškim terenima kao četvrti sudac, a ove sezone je u Prvoj HNL sudio tek dvije utakmice te je debitirao prije mjesec dana. Dijelio je pravdu na susretu Šibenika i Slaven Belupa te Hrvatskog dragovoljca i Gorice. 

Zagreb: Hrvatski Dragovoljac i Gorica u utakmici 35. kola Prve HNL

U HNS-u očito ozbiljno računaju za njega pa su mu dali poprilično težak ispit da vide od čega je satkan. No, ovo mu je prilika da pokaže koliko može i je li spreman za najveću pozornicu. Ako zadovolji apetite Sudačke komisije, možda ćemo ga od sljedeće sezone i češće viđati u ulozi glavnog suca na prvoligaškim travnjacima.

Zagreb: Hrvatski Dragovoljac i Gorica u utakmici 35. kola Prve HNL

Ovaj mladić iz Čakovca imat će iskusnu ekipu oko sebe u subotu na Maksimiru. Pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica i Marjan Tomas, a u VAR sobi će vladati Tihomir Pejin uz asistenciju Gorana Patakija. 

Utakmica se igra u subotu od 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner