Obavijesti

Sport

Komentari 30

Priština gori: Kosovo nakratko prvo u grupi, juri prema Euru

Priština gori: Kosovo nakratko prvo u grupi, juri prema Euru
5

Danas su preokrenuli Čehe koje je u 16. minuti u vodstvo doveo Schick, da bi četiri minute kasnije rezultatski egal postavio Muriqi. Trajao je do 66. minute, a onda je cijeli stadion do ruba ekstaze doveo Vojvoda

Iako je potrajalo tek nekoliko sati dok Engleska nije odradila utakmicu s Bugarskom i pobijedila s 4-0 (Kane 3, Sterling), mora se notirati. Kosovo je nakon četiri kola bilo vodeće u skupini A u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine!

Kosovari su na domaćem terenu u Prištini srušili i Češku s 2-1 i nakon četiri kola na osam su bodova, bez poraza, s čak šest više od Crne Gore i Bugarske. U lipnju su sredili Bugare u gostima nakon početnog remija s njima pa onda još jednog i u Crnoj Gori.

Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v Czech Republic

Nastavili su pritom strašan niz od 15 (!) utakmica bez poraza. Posljednji su put izgubili još u listopadu 2017. u posljednjem kolu kvalifikacija za SP u Rusiji na Islandu. Danas su preokrenuli Čehe koje je u 16. minuti u vodstvo doveo Leipzigov Schick, da bi četiri minute kasnije rezultatski egal postavio Muriqi. Trajao je do 66. minute, a onda je cijeli stadion do ruba ekstaze doveo Vojvoda. Velika, baš velika pobjeda za Kosovo koje pritom bilo hendikepirano za izostanak najskupljeg igrača, Werderova veznjaka Milota Rashice.

Cijelu je utakmicu za domaćine odigrao bivši dinamovac Rrahmani, dok ju je s klupe gostiju odgledao hajdukovac Stefan Simić.

Ako i za tri dana Kosovari ostanu neporaženi, onda bi plasman na Euro mogao postati posve realan. Gostovat će na Wembleyju i, kažemo, ako tu nešto uspiju ušićariti, pa makar i bod koji bi bio velik za barem treće mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije, onda...