Obavijesti

Sport

Komentari 16

Priština se oprostila od Ćire: 'On nam je došao kao spasitelj. Ime mu je zapisano zlatnim slovima'

Priština se oprostila od Ćire: 'On nam je došao kao spasitelj. Ime mu je zapisano zlatnim slovima'

Blažević je s velikom strašću i ljubavlju vodio Prištinu u teškim godinama našeg naroda pod okupacijom, dajući ujedinjeno srce svim Albancima oko gradskog kluba i stadiona, naveli su u priopćenju

VIDEO

Nogometni klub Priština, koji je Miroslav Ćiro Blažević vodio 1984/85 u bivšoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije se emotivno oprostio od trenera svih trenera. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Ćiro moja priča/moj put 05:36

- Poznati hrvatski trener Miroslav Blažević preminuo je u utorak. Blažević zvani Ćiro bio je trener Prištine 1984/85 u bivšoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije. Došao je u Prištinu kao spasitelj i kao takav je otišao dok nije poveo zlatnu generaciju Prištine. Blažević je s velikom strašću i ljubavlju vodio Prištinu u teškim godinama našeg naroda pod okupacijom, dajući ujedinjeno srce svim Albancima oko gradskog kluba i stadiona. Njegovo ime već je zapisano zlatnim slovima u našem klubu. Zbogom, legendo! - priopćili su iz kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo trener svih trenera

Bivši igrač Prištine Arbnor Morina nam je rekao kako je dolazak Ćire u njihov klub omogućio mladima da se mogu dokazati.

- Upravo sam na kavi s Jusuf Tortoshi, bivšim nogometnim trenerom Prištine te se prisjećamo tih zlatnih godina. Ćiro je došao u jako nezgodnom trenutku za nas, kad je situacija na Kosovu bila veoma teška. Ali, karizmatičan kakav je bio, uspio srediti momčad, naelektrizirati navijače te napravio pobjedničku atmosferu - rekao nam je Morina, koji je jedno vrijeme bio sportski direktor NK Prištine, a sad je trener mlađih uzrasta u kosovskoj nogometnoj reprezentaciji. 

- Ćiro je bio čovjek zbog kojeg su mlađu mogli dobiti priliku igrati i dokazati se. Nije gledao tko je tko, već tko dobro igra. Zbog njega sam i ja dobio priliku zaigrati u klubu. Ostavio je veliki trag na Kosovu i hvala mu na svemu - rekao je Morina te se prisjetio jedne anegdote. 

- On je u to vrijeme imao famozni Mercedes 190 s kojim je dolazio na treninge. Jednom smo se sreli na parkingu, a ja sam došao zadnji i bio sam najmlađi među igračima, a tad sam imao BMW. Kad me vidio, rekao mi je: "A vidi ti njega! Najmlađi, a ima najvećeg", govori nam Morina kroz smijeh. S Ćirom se, kaže, čuli i nakon što je otišao iz Prištine. 

- Nakon rata puno nas se raspršilo po svijetu. Ali smo uspjeli održati kontakte. Zadnji put sam se s Ćirom vidio prije šest godina u Zagrebu. Popili smo kavu i razgovarali smo o svemu. Bilo nam je baš lijepo - zaključio je Morina.  

Izrazima sućuti brzo se pridružili i brojni građani Prištine, koji nisu zaboravili zlatnu generaciju svog kluba dok ih je Ćiro vodio. 

"On je bio trener svih nas", "Predivan čovjek, uvijek je bio spreman za razgovor i s onima na terenu, ali i sa svima izvan terena", "Uvijek je bio skroman, hvala mu za sve", "Počivao u miru, legendo", samo su neki od komentara. 

Podsjetimo, dan prije 88. rođendana umro je Miroslav Ćiro Blažević. Trener svih trenera napustio nas je nakon dugotrajne borbe s karcinomom prostate. 

POGLEDAJTE VIDEO: ĆIRO O PROSINEČKOM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Misteriozno pismo za Ćiru, nije ga stigao pročitati. Čekalo ga je na šanku: 'Dat ćemo ga obitelji'
U NAJDRAŽEM KAFIĆU

Misteriozno pismo za Ćiru, nije ga stigao pročitati. Čekalo ga je na šanku: 'Dat ćemo ga obitelji'

Često su ljudi ostavljali pisma i brojeve za Ćiru Blaževića u Charlieju, ali ovo nije stigao pročitati. Ostavila ga je jedna žena koja dolazi u kafić, a pročitat će ga članovi obitelji

Ćirina velika ispovijest, pričao o Tuđmanu i Božiću za 24sata: 'Na skijama su me lovili zbog bora'
BLAGDANSKI INTERVJU

Ćirina velika ispovijest, pričao o Tuđmanu i Božiću za 24sata: 'Na skijama su me lovili zbog bora'

Plus+ 'Trener svih' trenera preminuo je dan prije 88. rođendana. Bio je miljenik naroda i uvijek dobro raspoložen, a Ćiro Blažević je prije Božića 2021. godine dao posljednji veliki intervju za 24sata koji prenosimo u cijelosti
Cijeli svijet oprašta se od Ćire: 'Legenda, nadimak je opravdan! Maloj državi donio velik uspjeh'
SVJETSKI MEDIJI O ODLASKU ĆIRE

Cijeli svijet oprašta se od Ćire: 'Legenda, nadimak je opravdan! Maloj državi donio velik uspjeh'

Tijekom Svjetskog prvenstva proslavio se noseći kapu kako bi odao počast francuskom policajcu Danielu Nivelu kojeg su njemački huligani teško ozlijedili, objavio je u svojem tekstu o Ćiri Blaževiću Le Figaro...