Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prka: Planinić je najtalentiraniji igrač s kojim sam ikad igrao

Prka: Planinić je najtalentiraniji igrač s kojim sam ikad igrao
6

Dugogodišnji kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Nikša Prkačin igrao je za šest klubova, lani je završio svoju karijeru, a danas je glavni operativac u Ciboni...

VIDEO

Ne žalim ni za čim u karijeri. Možda sam mogao osvojiti još poneki naslov ili prije otići iz Hrvatske... Imao sam ponudu CSKA, koji je onda bio najbolji klub u Europi. Možda bi moj sportski put bio bolji da sam prihvatio, ali izabrao sam drugi put i nije mi žao, kaže Nikša Prkačin, 35-godišnji Dubrovčanin, koji je prošle sezone okončao igračku karijeru, a danas ima važnu ulogu u novoustrojenoj Ciboni, svom najdražem klubu.

- Imao sam i kontakt s NBA ligom, Danko Cvjetičanin zvao me u Philadelphiju, ali nije me previše zanimalo - dodao je Prkačin.

Prvih pet godina karijere proveo je u Splitu, pa pet u Ciboni, četiri u Efes Pilsenu, po pola sezone bio je u moskovskom Dinamu i Panathinaikosu, a zatim se vratio kući odigravši još jednu sezonu za Cibonu i za Zagreb.

- Najviše sam se našao u Efes Pilsenu. Bio mi je to najljepši period u životu. U Zagrebu je bila najbolja zezancija, Cibona je moj klub, za koji navijam cijeli život. U Panathinaikosu mi je bio gušt igrati jer ima najbolje navijače na svijetu. A Split? U to vrijeme taj klub nije funkcionirao kako bi trebao.

Razigravač - Zoran Planinić

Sa Zokom sam od 2000. do 2003. godine igrao u Ciboni te dugo u reprezentaciji. On je pravi moderni playmaker, možda i najtalentiraniji igrač s kojim sam ikad igrao.

Bek šuter -  Dimitris Diamantidis

U Panathinaikosu sam bio samo pola sezone, ali to mi je bilo dovoljno da vidim da je Diamantidis jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu, svakako najbolji s kojim sam igrao.

Krilo - Alan Anderson

I s Andersonom sam bio u istoj momčadi samo pola sezone. Oduševio me. On je čovjek za kojeg imaš dojam da može napraviti sve što hoće na svakoj utakmici u kojoj zaigra.

Krilni centar -  Frankie Alvertis

Legendarni Grk jedan je od najboljih šutera svih vremena, pogotovo s obzirom na visinu. Zbog sposobnosti da ‘raširi’ reket bio je užitak igrati s njim u Panathinaikosu.

Centar - Ermal Kuqo

Divim mu se jer je došao iz nekošarkaške zemlje (Albanije) i unatoč tome, na temelju velike želje, napravio je vrhunsku karijeru. Četiri godine smo zajedno bili u Efesu.

PRIČUVE

Razigravač - Damir Mulaomerović

Mula je čista suprotnost od Planinića - playmaker staroga kova, ‘ubojica’ koji svaku večer može zabiti 30 koševa i povući momčad. S njim sam igrao u Zagrebu i reprezentaciji.

Bek šuter - Krunoslav Simon

I s njim sam proveo posljednju sezonu u Zagrebu. Možda će se netko iznenaditi zbog ovog izbora, ali Kruno je igrač kojega krasi vrhunsko razumijevanje košarke.

Krilo - Antonio Granger

Zajedno smo bili u Efes Pilsenu. Doduše, na jednu sezonu je otišao u CSKA pa se vratio. U svakom slučaju, on je fantastičan šuter, vjerojatno najbolji s kojim sam ikad igrao.

Krilni centar - Kerem Gonlum

Oduševljavao me nekoliko sezona koje smo zajedno proveli u Turskoj. Takvu nevjerojatnu energiju i pozitivnost na parketu nisam vidio ni kod jednog drugog suigrača u karijeri.

Centar - Luka Žorić

Žora je centar kojeg su godinama podcjenjivali. Tek se u 26. isprofilirao i siguran sam da će imati vrhunsku karijeru. On je dečko koji najviše obećava od svih hrvatskih igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...