Obavijesti

Sport

Komentari 6

Prkačin junior i mali Perasović: Budu li upola igrači kao očevi...

Prkačin junior i mali Perasović: Budu li upola igrači kao očevi...
1

NAŠI KLINCI RASTURAJU Sinovi proslavljenjih hrvatskih košarkaških reprezentativaca, Nikše Prkačina i Velimira Perasovića, igrali su u finalu prvenstva za kadete u Slavonskom Brodu

VIDEO

Cibona protiv Splita, s jedne strane ispod koša dominantni Prkačin, s druge sjajni šuter Perasović. Ne, nismo se vratili u rane ‘90-e nego u prošli vikend, finale završnice prvenstva Hrvatske. Naravno da nije riječ o Nikši Prkačinu i Velimiru Perasoviću nego o njihovim sinovima, nadarenim kadetima Cibone i Splita, Roku i Ivanu.

Nije ovo ni prvi ni posljednji slučaj da su djeca poznatih krenula stopama roditelja. Štoviše, stariji sin Velimira Perasovića, Vicko, bio je sjajan potencijal u generaciji Luke Babića, Tonija Katića, Ivana Najeva, Bruna Markulina...

Roko je najveći talent

No nakon juniorskog staža posvetio se školi, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta danas radi i košarku igra tek rekreativno. No njegov mlađi brat Ivan, srebrni kadet Splita s državnog prvenstva, već je gotovo dvometraš, može igrati i na poziciji beka i krila, a ima i vrlo solidan šut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ivan je jako talentiran košarkaš, ima naznake da bi mogao biti vrlo dobar, pogotovo jer ima izraženu volju, voli košarku više od ičeg drugog. Što će se dogoditi s njim, to ćemo tek vidjeti, još su oni mladi za bilo kakvu ozbiljniju procjenu - kazao nam je trener u omladinskom pogonu Splita, Hrvoje Marin, koji je oduševljen talentom kadeta Cibone Roka Prkačina:

- Po meni, on je najveći talent od svih mladih igrača u Hrvatskoj. Nisam vidio tako zrelog igrača u tim godinama, on već sad zna igrati i leđima i licem prema košu, uvijek zna što treba napraviti, ima rješenja, asistenciju, prodor, šut... Stvarno je vrhunski potencijal.

Za razliku od Marina, Nikša Prkačin je puno suzdržaniji u procjeni sinova talenta.

- Za koga me pitate? Imam petero djece, pa mi morate precizno kazati o kome je riječ – našalio se Nikša Prkačin i dodao:

- Talent ima, voli trenirati, ali daleko je to još i od ozbiljne košarke, i od toga da bih vam ja sada rekao o kakvom je potencijalu riječ. Pogotovo jer je u pitanju moje dijete. Pomalo, nema potrebe žuriti, neka radi i trenira pa ćemo za koju godinu vidjeti kojim putem će krenuti. Ja mu sigurno neću stvarati pritisak - rekao je otac.


Igra i sin Ferde Milina

Nikša Prkačin bio je sjajan centar s rijetko dobrom leđnom tehnikom, a sin Roko igra istu poziciju - i on je krilni centar.

Inače, u finalu kadetskog prvenstva Cibona je pobijedila Split u produžecima 74-69. Roko Prkačin bio je sjajan, zabio je 10 koševa uz 10 skokova, a u njegovoj momčadi najbolji je bio Matej Rudan, koji je zabio 22 koša, uz šest skokova i tri asistencije. Kod poraženih je Ivan Perasović zabio 11 koševa te imao devet skokova i tri asistencije.

Na završnici prvenstava Hrvatske za mlađe dobne kategorije nastupila su i mnoga druga djeca koja imaju “košarkaške gene”, poput Lovre Maloče, Lovre Gnjidića, Luke Kumanovića, Mateja Rudana, čiji su roditelji bili košarkaši.

No u mlađim dobnim kategorijama hrvatskih klubova ima djece poznatih košarkašica i košarkaša, poput sina Dina Rađe – Roka, sina Mateja Mamića, Bruna, i dvojice njegovih nećaka Ante i Filipa, potom sina Marije Biljak - Bartula, sina nogometnog izbornika Ferde Milina – Vite, a košarkom se bave i sin Zdravka Radulovića – Filip, Gorana Kalamize – Stjepan, Mate Skelina – Andre. U juniorima Splita igraju i sin vaterpolskog reprezentativca Dragana Rebića – Bruno te unuk Hajdukova prvotimca Fulgosija – Karlo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener