Obavijesti

Sport

Komentari 3

Probaj me zaustaviti: Jokić je zabio 37, Denver izbjegao metlu

Probaj me zaustaviti: Jokić je zabio 37, Denver izbjegao metlu

New Orleans Pelicansi poravnali su seriju protiv Phoenix Sunsa, prvih nositelja Zapadne konferencije i čitave lige te prošlogodišnjih finalista, na 2-2 uvjerljivom domaćom pobjedom 118-103

VIDEO

Košarkaši Denver Nuggetsa izbjegli su ispadanje u prvom krugu doigravanja NBA lige bez ijedne pobjede svladavši u četvrtom susretu na svom terenu Golden State Warriorse sa 126-121 te tako smanjivši zaostatak na 1-3 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Na krilima glasne podrške s tribina Nuggetsi su predvođeni sjajnim srpskim centrom Nikolom Jokićem i novakom Bonesom Hylandom stvorili prednost i od najvećih 17 razlike u prvom poluvremenu. No, Warriorsi su malo-pomalo dostizali zaostatak da bi 1:20 minuta prije kraja košem Stephena Curryja čak i poveli sa 121-119. No, do kraja dvoboja su Nuggetsi serijom 7-0 ipak izbjegli "metlu".

Pokretanje videa...

NBA All-Star 2020. 00:53

Jokić je pogodio za 121-121, zatim je najpouzdaniji šuter tijekom ove utakmice kod Warriorsa Klay Thompson promašio otvorenu tricu 40 sekundi prije isteka vremena da bi Monte Morris pogodio polaganje za prednost domaćih 123-121 pola minute prije kraja. U sljedećem napadu je Austin Rivers oteo loptu Andrewu Wigginsu, da bi Will Barton tricom na asistenciju Jokića povisio na 126-121 sedam sekundi prije kraja te tako osigurao pobjedu Nuggetsa.

Jokić je vodio Nuggetse sa 37 koševa, Morris je dodao 24, a Hyland je ušavši s klupe ubacio 15, dok su kod Warriorsa najefikasniji bili Stephen Curry sa 33 i Klay Thompson sa 32 ubačaja.

Pobjednik serije Golden State - Denver u drugom će krugu igrati protiv pobjendika serije između Memphis Grizzliesa i Minnesota Timberwolvesa u kojoj je omjer u pobjedama izjednačen na 2-2.

NBA: Playoffs-Golden State Warriors at Denver Nuggets

New Orleans Pelicansi poravnali su seriju protiv Phoenix Sunsa, prvih nositelja Zapadne konferencije i čitave lige te prošlogodišnjih finalista, na 2-2 uvjerljivom domaćom 118-103 pobjedom u četvrtoj utakmici. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, domaći su dominirali nastavkom, a predvodio ih je Brandon Ingram sa 30 poena, dok je Jonas Valančiunas dodao 26 uz 15 skokova. Kod Sunsa, koji su i dalje bez ozlijeđenog Devina Bookera, najefikasniji je bio DeAndre Ayton sa 23 ubačaja, no podbacio je iskusni razigravač Chris Paul, iako je imao 11 asistencija upisao je samo četiri koša.

Bolji iz obračuna Phoenixa i New Orleansa u drugom će krugu na boljeg iz dvoboja Utah Jazza i Dallas Mavericksa koji je također poravnat na 2-2 u pbojedama.

Prvi nositelji Istoka Mimami Heat stigao je nadomak prolaska u drugi krug povevši sa 3-1 protiv Atlanta Hawksa svladavši ih u četvrtom susretu na njihovom parketu sa 110-86. Sredinom druge četvrtine domaći Hawksi vodili su sa 37-29, no do odlaska na odmor Heat je napravio seriju 26-4, a 13 poena u tom razdoblju postigao je Jimmy Butler. U nastavku je Miami nastavio dominirati, njegova prednost je rasla i do najvećih 27 razlike, za sigurnu pobjedu kojom je stigao na korak od drugog kruga. Butler je susret kokončao sa 36 pogodaka, dok je SeAndre Hunter sa 24 ubačaja bio najefikasniji kod Atlante za koju je njezin najbolji strijelac Trae Young upisao tek devet ubačaja.

Miamiju tako nedostaje jedna pobjeda za palsman u drugi krug u kojemu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Philadelphia 76-ersa i Toronto Raptorsa u kojemu Sixersi vode sa 3-1 u pobjedama.

Aktualni NBA prvaci Milwaukee Bucksi uvjerljivom 119-95 pobjedom na gostovanju kod Chicago Bullsa poveli su sa 3-1 u seriji prvog kruga doigravanja i pred svojim će navijačima za dva dana imati priliku izboriti plasman u konferencijsko polufinale. Chicago je bio konkurentan samo do polovice druge četvrtine, iako su gosti bili oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Khrisa Middletona. No, njegov je izostanak sjajno iskoristio Grayson Allen koji je zbog toga dobio veću minutažu i završio utakmicu sa 27 koševa uz šut iz igre 10-12 te šest pogođenih trica iz sedam pokušaja. Giannis Antetokounmpo je napunio statističke stupce sa 32 poena, 17 skokova, sedam asistencija i dvije blokade, a svoju je zadaću ispunio i Jrue Holiday sa 26 koševa i sedam asistencija. Značajan doprinos dao je i Bobby Portis sa 14 poena i 10 skokova. Zach LaVine je postigao 24 koša i podijelio 13 asistencija. DeMar DeRozan je za 23 poena potrošio 20 šuteva i promašio svih pet trica. Patrick Williams je spojio 20 koševa i 10 skokova.

Pobjednik serije Milwaukee - Chicago u konferencijskom polufinalu ide na pobjednika serije Boston - Brooklyn u kojoj Celticsi vode sa 3-0. 

ISTOK:
Chicago - Milwaukee         95-119
(Milwaukee vodi sa 3-1)
Atlanta - Miami             86-110
(Miami vodi sa 3-1)
ZAPAD:
Denver - Golden State      126-121
(Golden State vodi sa 3-1)
New Orleans - Phoenix      118-103
(omjer u pobjedama je 2-2)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani