Sport

Komentari 0

Problemi za gimnastičare: Dižu nas u 6, u hotelu nema obroka

Problemi za gimnastičare: Dižu nas u 6, u hotelu nema obroka

Hrvatski gimnastičari nastupaju na Svjetskom kupu u Cottbusu, a po dolasku u njemački grad susreli su se s velikim problemom. Premjestili su ih u smještaj vrlo loše kvalitete

Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović i Jakov Vlahek gimnastičari su koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom kupu u Cottbusu, kojim počinje novi olimpijski ciklus. Bit će to prvo Tinovo natjecanje nakon čak šest i pol mjeseci pauze. Trenirao je naporno i s nestrpljenjem očekuje što može pokazati. No doček u Cottbusu bio je razočaravajući.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Tina Srbića

- Hrvatski savez platio je hotel, no odmah nakon dolaska obavijestili su nas da smo premješteni u hotel mnogo lošije kvalitete. Da stvar bude gora, u tom hotelu nemamo ni obroke, koje smo uredno platili. Što sad? Improviziraju i dali su nam hranu koja je, da budem blag, loša. Sve mi to izgleda kao neka prevara, a što god ih pitamo, oni samo sliježu ramenima - rekao je vođa naše delegacije Vladimir Mađarević.

Naravno, kao i na svim natjecanjima, na Svjetskom kupu obavezna su testiranja. No u ovom slučaju ona su vrlo rano, što je dodatni problem za naše gimnastičare.

- Svako jutro su testiranja i dečki se moraju probuditi već u šest sati kako bi obavili sve potrebno - kaže Mađarević.

Inače, Cottbus je po svemu značajan za Tina Srbića, kojeg uz taj grad vežu samo najljepše uspomene. Prije sedam godina, 2015., Tin je ovdje izborio svoje prvo finale, tri godine kasnije osvojio je srebro. I za njega je ovo čudna situacija.

- Ma i mene sve zanima. Jedan dan sam baš pun energije, želje, a onda opet razmišljam da uvodim i radim nove elemente u nekoj drugoj dvorani, što nikad prije nisam radio. Što se tiče hotela, smjestili su nas u drugi, sad su organizirali i neku hranu, pa je koliko-toliko OK. Jedino što se moramo buditi u 6 ujutro da bismo išli na testiranje, a onda ne dobijemo rezultate do kraja dana. Ali dobro, što je tu je, ova natjecanja mi dobro dođu kao isprobavanje - javio se Tin Srbić iz Cottbusa.

Danas u 16.30 su kvalifikacije, Aurel Benović nastupit će u preskoku, a Tin Srbić nastupit će na preči. U subotu i nedjelju su finala.

Najčitaniji članci