Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
60 komentara

OK, koji je sad pravi? Procurio dres koji podsjeća na SP 1998.

Kockice, kvadrati, rombovi... Posljednjih se tjedana aktualizirala tema novog dresa Hrvatske za Euro 2020., a ideja ne nedostaje. Hoće li naši posegnuti za provjerenom kombinacijom iz Francuske?

Foto: Twitter, Siniša Hančić/PIXSELL
60 komentara

U kakvom će dresovima hrvatska nogometna reprezentacija istrčati na Euru 2020. službeno će biti poznato u proljeće iduće godine, uoči prvih dviju pripremnih utakmica u ožujku.

Društvenim mrežama pa i medijima proteklih su tjedana kolale fotografije navodnoga novog domaćeg dresa na kojem je uzorak kvadratića različitih veličina i koji nalikuje na popularni QR kod. 

Prenijela ga je popularna i pouzdana stranica Footy Headlines, a na Twitteru je u utorak procurio još jedan mogući dizajn.

Radi se o dizajnu na kojemu dominira bijela, a ne crvena boja kao što je bio slučaj s onim koji je izazvao brojne polemike i nezadovoljstvo navijača.

Foto: Fiscalia Paraguay

Na njemu su kvadratići zapravo rombovi, nakošeni su i podsjećaju na dres kojega su "vatreni" nosili na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i proslavili domovinu osvajanjem bronce. A ima i uporišta u vizualu HNS-ova slogana "Budi ponosan".

Foto: Siniša Hančić/PIXSELL

Kvadratići idu preko desnog rukava i sežu sve do dijela rezerviranog za prezime i broj igrača. S unutarnje strane dresa nazire se uzdužna traka s uzorkom kvadratića, koji je i u podnožju broja, a dres ima i blagi ovratnik.

ŠTO ĆE NOSITI "VATRENI" NA EURU 'Novi dresovi? Mora da se šale s nama... Ovo je katastrofalno!'

Radi se o ilustraciji koja je neslužbena, ali u iščekivanju službene objave dresa do koje ima još nekoliko mjeseci grafički dizajneri objavljuju svoje prijedloge. Koliko su daleko od istine, vidjet ćemo na proljeće.

 
Naši partneri pišu
Message