Sport

Komentari 60

OK, koji je sad pravi? Procurio dres koji podsjeća na SP 1998.

OK, koji je sad pravi? Procurio dres koji podsjeća na SP 1998.

Kockice, kvadrati, rombovi... Posljednjih se tjedana aktualizirala tema novog dresa Hrvatske za Euro 2020., a ideja ne nedostaje. Hoće li naši posegnuti za provjerenom kombinacijom iz Francuske?

U kakvom će dresovima hrvatska nogometna reprezentacija istrčati na Euru 2020. službeno će biti poznato u proljeće iduće godine, uoči prvih dviju pripremnih utakmica u ožujku.

Društvenim mrežama pa i medijima proteklih su tjedana kolale fotografije navodnoga novog domaćeg dresa na kojem je uzorak kvadratića različitih veličina i koji nalikuje na popularni QR kod. 

Prenijela ga je popularna i pouzdana stranica Footy Headlines, a na Twitteru je u utorak procurio još jedan mogući dizajn.

Radi se o dizajnu na kojemu dominira bijela, a ne crvena boja kao što je bio slučaj s onim koji je izazvao brojne polemike i nezadovoljstvo navijača.

Na njemu su kvadratići zapravo rombovi, nakošeni su i podsjećaju na dres kojega su "vatreni" nosili na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i proslavili domovinu osvajanjem bronce. A ima i uporišta u vizualu HNS-ova slogana "Budi ponosan".

Kvadratići idu preko desnog rukava i sežu sve do dijela rezerviranog za prezime i broj igrača. S unutarnje strane dresa nazire se uzdužna traka s uzorkom kvadratića, koji je i u podnožju broja, a dres ima i blagi ovratnik.

Radi se o ilustraciji koja je neslužbena, ali u iščekivanju službene objave dresa do koje ima još nekoliko mjeseci grafički dizajneri objavljuju svoje prijedloge. Koliko su daleko od istine, vidjet ćemo na proljeće.

Najčitaniji članci