Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prodan brončana u Tel Avivu

Prodan brončana u Tel Avivu

Stvarno sam zadovoljna, ovo je jedan od najbolje odrađenih turnira u seniorskoj karijeri, kazala je hrvatska judašica Karla Prodan nakon osvajanja bronce na Grand Slamu u Tel Avivu

Hrvatska judašica Karla Prodan (22) osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kg na Grand Slam turniru u Tel Avivu. 

Splićanka je u borbi za broncu ubilježila pobjedu protiv iskusne Francuskinje Tcheumeo, srebrne s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru,  i uzela 500 osvojenih bodova, koju će ju pogurnuti među top 20 judašica svijeta u kategoriji do 78 kilograma.

Prodan je na putu do bronce svladala Ruskinju Šmelevu i Nizozemku Steenhuis, dok je poraz upisala protiv Francuskinje Posvite. 

Zagreb:  IJF Judo Grand Prix Zagreb, finalne borbe u ženskoj kategoriji do 78 kg

- Stvarno sam zadovoljna, ovo je jedan od najbolje odrađenih turnira u seniorskoj karijeri. Mogla sam bolje protiv prve Francuskinje Posvite, ali sve su to lekcije za naučiti i biti bolja, a nakon priprema u Splitu slijedi nam Grand Slam u Taškentu - rekla je Prodan nakon dodjele medalja.

Tri preostala hrvatska imena upisali su svako po jednu pobjedu i poraze u drugim nastupima. Barbara Matić (do 70 kg) bila je uspješna od Belgijke Taeymans, Dominik Družeta (do 81 kg) od Gruzijca Akhalkatsija, a Ivana Maranić (preko 78 kg) od Indijke Maan. Time su svi troje osvojili po 110 bodova u olimpijskim kvalifikacijama.

Sljedeći veliki turnir je Grand Slam Taškentu, u Uzbekistanu, od 5. do 7. ožujka.