Sport

Komentari 69

Promjena će razveseliti mnoge: Evo gdje gledati spektakle Real - Liverpool i Man. City - Borussia

Promjena će razveseliti mnoge: Evo gdje gledati spektakle Real - Liverpool i Man. City - Borussia

U četvrtfinalu Lige prvaka reprizirat će se dva od tri prošla finala. Real Madrid čeka Liverpool, a Bayern ide na PSG. Osim na kanalima PlanetSporta i HTV-u, utakmice stižu i na Arenu

Liga prvaka vraća se nakon tri tjedna pauze zbog reprezentacije, a u Hrvatskoj se uoči četvrtfinala dogodila velika promjena kad su TV prava u pitanju.

Naime, kanali Arena Sporta će, uz postojećeg nositelja prava PlanetSport, prenositi utakmice Real Madrida i Liverpoola, Manchester Cityja i Borussije Dortmund (utorak) te Chelseaja i Porta (srijeda).

POGLEDAJTE VIDEO: Put Luke Modrića

To znači da prijenos neće biti dostupan samo korisnicima A1 televizije, nego i konkurenta MAXtv-a na kojem su se pojavili novi kanali Arena Sporta 7-10. Prijenos utakmice Reala i Liverpoola bit će na novom kanalu broj 7, a Cityja i Dortmunda na "devetki".

HTV je ranije za prijenos u srijedu kao prvi izbor odabrao reprizu prošlosezonskog finala Bayerna i PSG-a.

Arena Sport je prošle godine dogovorio kompletan otkup TV prava za utakmice utorkom i sve osim prvog izbora srijedom (koji će i dalje imati HTV) za iduće tri sezone, ali pomalo je iznenađujuće da će emitirati utakmice i prije isteka postojećeg ugovora s PlanetSportom.

Sve je to dio tržišne utakmice između dvaju TV konkurenata kad je sport u pitanju, Arene Sport i Sport Kluba. Podsjetimo, 29. ožujka A1 je isključio kanale Sport Kluba i N1, a u ponudu uvrstio Arena Sport. Istovremeno, iz United Medije, vlasnika Sport Kluba, napominju i kako im ugovor s HT-om istječe 30. lipnja i kako nije sigurno da će se njihovi kanali nastaviti emitirati na MAXtv-u iduće sezone.

Sport Klub će od iduće sezone emitirati njemačku Bundesligu, koju je preuzeo od Eurosporta, a još barem iduće sezone i engleski Premiership, nakon koje i taj ugovor istječe. Već je počelo i emitiranje nove sezone Formule 1 na njihovim kanalima.

Španjolska La Liga seli na Arena Sport, koji će dakle emitirati kompletan europski klupski nogomet - Ligu prvaka i novoformiranu Konferencijsku ligu, uz talijansku Serie A i francusku Ligue 1.

Gdje gledati Ligu prvaka?

Najčitaniji članci