Obavijesti

Sport

Komentari 17

Krznar: Nakon West Hama bilo je potresa izvan kuće i u kući. Dobili smo mir, treba vremena

Krznar: Nakon West Hama bilo je potresa izvan kuće i u kući. Dobili smo mir, treba vremena

Nismo znali da smo prošli 500 golova u Europi. Pričekajmo Rapid pa ćemo vidjeti koliko je to lagano gostovanje, kazao je trener Dinama nakon pobjede u Belgiji 3-0

VIDEO

Briljantna, uvjerljiva i dominantna predstava Dinama u Genku. Točno ono što je trebalo 'modrima' nakon poraza i poprilično blijede predstave protiv West Hama. Uvjerljiva pobjeda kao ogromna injekcija samopouzdanja, ali i za priključak vrhu skupine. 

Pokretanje videa...

Čudesna večer Dinama u Belgiji: 'Modri' potopili domaćina 01:01

Dinamo je pregazio Genk (3-0) u drugom kolu grupne faze Europske lige i skočio na drugo mjesto iza West Hama. Bez obzira na visok poraz, Belgijci su prijetili, pogodili stativu, ali 'modri' su zabijali. I to možemo reći napokon. Bili su im ovo prvi golovi u Europi nakon tri susreta posta. 

Trener Dinama Damir Krznar bio je presretan. Igrači su sproveli u djelo sve njegove ideje, a bez obzira na uvjerljivu pobjedu, glasnice su se itekako potrošile. 

- Ovaj rezultat ne smije nas zavarati. Genk je odlična ekipa, posebice u fazi napada kad do izražaja dolazi njihova kombinatorika. Bili smo sretni i spretni, anulirali sve njihove situacije. Odlično smo rješavali pa iz toga izlazili u opasne kontre. Iz prve došli do realizacije. Nakon vodstva sve je bilo lakše - kazao je Krznar.

Dinamo je poveo u 10. minuti iz akcije kao iz udžbenika. Ademi je povukao, proslijedio Čopu, on predao Oršiću koji je fino prošao po lijevoj strani pa asistirao Ivanušecu za gol. Krajem prvog dijela Petković je zabio iz penala kojeg je izborio Čop, a u 67. minuti nakon što je Oršić zaradio jedanaesterac. 

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo

- Vratili smo se na 4-2-3-1 da iskoristimo naša krila koja su jako potentna. Trebao nam je izlazak iz bloka. Danas nam je sve pošlo za nogom. Ima još jako puno do kraja, četiri utakmice. Veseli me što smo tu uz Genk i što smo uhvatili priključak, svaka nova utakmica je novi izazov. Treba imati strpljenja i pameti, još jedno gostovanje protiv Rapida, bilo bi dobro vratiti se s punim plijenom. Nešto ovisi o konkurentima, ali mi moramo gledati sebe i dati sve što možemo - kazao je Krznar. 

Dinamo je imao manje udaraca prema golu od domaćina (10-9), ali je pobijedio 3-0.

- Utakmica je bila sve, samo ne onakva kako to rezultat sugerira. Morali smo se istinski pomučiti protiv Genka koji je iznimno snažna momčad, na momente ravnopravna igra, u boljoj situaciji nego mi. Kažem, večeras smo bili mi koji smo naše prilike realizirali i sigurno smo zbog toga presretni. Ali jedna čvrsta, ravnopravna utakmica i sa strane Genka. Uvijek kad pobijediš 3-0, ide ona poštapalica: zaslužena pobjeda. Da, zaslužena je, ali isto tako čestitke Genku na iznimno dobroj partiji - rekao je Krznar i nastavio:

- Mislim da je plan igre uspio. U pripremi sam rekao: dečki, bit će faza igre gdje ćemo patiti, ali namjerno, ciljano. Skupit ćemo se, odradit ćemo fazu obrane, nećemo otići u frustraciju, čekat ćemo svoju šansu, svoj kontranapad, slično kako smo igrali i cijele prošle sezone što se Europe tiče. Ponovno je taj plan uspio i s te strane smo zadovoljni. Naravno da smo zadovoljni i rezultatom. Da, u prvom poluvremenu je bilo dobre igre na momente i naše i njihove. Svu tu patnju smo odgodili do poluvremena, a u drugom poluvremenu smo zagospodarili. Naravno, pomogao nam je kod toga i crveni karton Genka. Ali mislim da smo i prije toga ipak uzeli konce igre u naše noge i zaista smo više prijetili.

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo

Nakon dvije greške protiv West Hama, ovaj put obrana je bila dobra, Onuachu nije mogao doći do prostora.

- Cijela obrana junački je odradila posao. Kad govorim to, mislim na svih 11 igrača. Theophile i Ras iznimno su se dobro koordinirali, stavljali su Onuachua u sendvič ispred i iza, Theophile s dvije, tri fantastične reakcije glavom ispred njega. Znači, i taj segment defenzive je funkcionirao. Napravili smo malu restrukturu nakon prvog poluvremena, krenuli s 4-1-4-1, digli Ademija malo više, on nam je donio agresiju. Bliže smo osvajali lopte njihovom golu i to nam je pomoglo.

Koja je razlika između West Hama i Genka?

- Dvije dosta različite momčadi. Kad bih ih mogao opisati vrlo pojednostavljeno, West Ham je momčad izimno fizički zahtjevna, ima snažne, brze, potentne igrače, dok Genk voli posjed, voli nadigravanje, kratak pas. U analizi je Genk puno sličniji nama pa se njemu i lakše prilagoditi. Mislim da je West Ham u ovoj grupi ipak mali jezičac iznad svih nas, što ne znači da ćemo se mi, Genk, pa i Rapid predati. Mislim da će u ovoj grupi biti još zanimljivih i neizvjesnih utakmica.

UEFA Europska liga, KRC Genk - GNK Dinamo

Dinamo je zabio 499., 500. i 501. gol u europskim natjecanjima u povijesti kluba. Sad slijede dvije utakmice s Rapidom.

- Hvala na ovom podatku, nismo znali da smo prošli 500. Pričekajmo Rapid pa ćemo vidjeti koliko je to lagano gostovanje. Mislim da će biti iznimno teška i zahtjevna utakmica. Morat ćemo u nju ući s jednakom energijom i željom, jednako borbeni, čvrsti i jaki kao ovdje. Onda bi ona neminovno mogla biti lakša, ali nećemo skakati pred rudo. Treba se pripremiti za Rapid, dobro proučiti utakmicu, očekivati čvrstu, neizvjesnu i tešku, ali ne bježimo od toga da ćemo i u toj utakmici ići na puni plijen.

Genk nikad nije izgubio kod kuće u Europskoj ligi, pet pobjeda i tri remija. Sve do Dinama.

- Zaista je bilo teško gostovanje, veseli me da smo iz ove utakmice izašli kao pobjednici. Naravno, mi smo čvrsto na zemlji. Nismo očajavali nakon poraza od West Hama jer smo znali da je to jedna, jedina utakmica. Isto tako nećemo pobjeći u visine nakon ove iznimno teške, ali opet pobjede koju smo ostvarili na jako dobar način. Utakmicu po utakmicu. Rapid gostovanje, opet ćemo morati biti stabilni, mirni, na zemlji. Pripremiti utakmicu dobro, nastaviti tamo gdje smo stali. Nakon West Hama bilo je puno potresa van kuće i u kući, znali smo na čemu se radi i što trebamo. Treba nam vremena, dobili smo ga i ovom pobjedom opet dobivamo mir. Ali i u tom miru raditi još čvrste i jače svaki dan - zaključio je Krznar.

POGLEDAJTE MOJU PRIČU IVANA KATANUŠIĆA: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao