Obavijesti

Sport

Komentari 6

"Prošao sam svašta, ali ovo je žestoko, pravi 'divlji zapad"

"Prošao sam svašta, ali ovo je žestoko, pravi 'divlji zapad"
1

Rivalitet Panathinaikosa i Olympiakosa ne da se riječima opisati. Prošao sam svašta, ali nikad nije bilo ovako žestoko, pravi ''divlji zapad'', rekao nam je Ukić

VIDEO

Košarkaši Panathinaikosa novi su prvaci Grčke, u finalu su s 3-0 ''pomeli'' najvećeg rivala, aktualnog europskog prvaka Olympiakos, a naš Roko Leni-Ukić bio je najbolji strijelac, te vjerojatni MVP finala. 

- Odigrao sam seriju za pamćenje, stvarno mi je dobro išlo – kazao je Ukić, kojem je ovo nakon povratka iz NBA treća dvostruka kruna u četiri sezone, prve dvije osvojio je s turskim Fenerbahčeom. 

Ova je posebno slatka jer je osvojena u dvorani najvećeg rivala, aktualnog europskog prvaka Olympiakosa, a utakmica je prekinuta 1:33 minute prije kraja susreta zbog nereda navijača, pri vodstvu ''zelenih'' 76-72. Ironično, dvorana nosi naziv ''Dvorana mira i prijateljstva''.

- Siguran sam da bi oni mijenjali europski naslov, samo da mogu izbrisati ovaj poraz. Ovo je prvi put u povijesti da je netko u finalu slavio 3-0. Rivalitet Panathinaikosa i Olympiakosa ne da se riječima opisati. Prošao sam svašta, ali nikad nije bilo ovako žestoko, pravi ''divlji zapad''. Letjelo je po nama sve i svašta pa su suci prekinuli utakmicu. Da su oni vodili, možda bi se i nastavilo, ovako nije bilo smisla.  

Roko je s 39 koševa bio najbolji strijelac finalne serije, a obzirom da je obavio i sjajan posao u obrani, zaustavio je najboljeg protivničkog igrača Spanoulisa, vjerojatno će biti proglašen i MVP-em finala. 

- Ne znam još ništa, za dva dana bi trebali dobiti pehar i medalje na posebnoj svečanosti u našoj dvorani, jer je to bilo nemoguće u onakvoj atmosferi. No, to je manje važno, važno je da smo vratili naslov prvaka, ovo je 10. u zadnjih 11 sezona, oni su bili prvaci prošle godine. 

Sada slijedi odmor, a onda – reprezentacija. 

- Godinu sam iskusniji, nadam se da ću biti zdrav i da ću ovoga puta biti pametniji tijekom priprema, kako bih mogao nastaviti s dobrim igrama i u dresu reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu