Obavijesti

Sport

Komentari 95

Prosinečki: Hrvatski nogomet me u ovom trenutku ne zanima

Prosinečki: Hrvatski nogomet me u ovom trenutku ne zanima
1

Robert Prosinečki posljednjih godinu i pol dana bio je trener turskog Kayserispora. Zbog loših rezultata krajem godine sporazumno se razišao s vodstvom kluba...

VIDEO

Robert Prosinečki krajem prošle godine pozdravio se s turskim Kayserisporom gdje je bio trener gotovo godinu i pol dana. Zbog loših rezultata sporazumno se razišao s vodstvom kluba. 

- Radi se o jednoj jakoj ligi i izvanrednom klubu. Kao i svugdje u nogometu bilo je uspona i padova. Ovih godinu i pol dana podijelio bi na dvije faze, prvu koja je bila odlična, te drugu koja nije bila najbolja, ali to je tako u nogometu - rekao je Prosinečki. 

Slobodno vrijeme sada koristi za odmor i druženje s prijateljima i obitelji. Nema se želje vratiti u hrvatski nogomet, a novi angažman potražit će ponovo negdje u inozemstvu.

'Hrvatski nogomet me ne zanima'

- Već sam puno puta rekao da nemam volje raditi u Hrvatskoj. Hrvatski nogomet me o ovom trenutku ne zanima, ima jako malo dobrih klubova i mnogo problema, prvenstveno financijskih - rekao je Prosinečki u emisiji 'Prva liga' na 24sata TV-u.

Što se tiče odlaska na Svjetsko prvenstvo, Prosinečki smatra da je najvažnije da se Hrvatska kvalificirala. Dodaje da neće biti lako jer je skupina u kojoj se nalazimo iznimno teška, ali uz igrače kao što su Rakitić, Mandžukić i Modrić možemo do drugog kruga. A to bi već bio dobar rezultat, smatra Prosinečki.

'HNS će funkcionirati dok ima rezultata'

Komentirao je i situaciju u HNS-u te odnose s pokojnim Vlatkom Markovićem i Davorom Šukerom.

- HNS će funkcionirati dok ima rezultata. Ne mogu komentirati da li tu nešto ne valja, ali mogu reći da je Vlatko Marković napravio puno toga za hrvatski nogomet, bili smo u dobrim odnosima. Sa Šukerom nisam imao kontakt jer sam bio u Turskoj.

Dolazak Zorana Mamića na mjesto trenera Dinama, Prosinečki smatra logičnim slijedom događaja.

- Nisu imali koga uzeti, pa je bilo logično da dođe Zoran. On najbolje zna igrače, poznaje što se dešava u klubu. Dinamo je počeo bolje igrati otkad je on trener - rekao je Prosinečki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"