Sport

Komentari 10

Robi Prosinečki nepokolebljiv: Ništa neće promijeniti odluku

Robi Prosinečki nepokolebljiv: Ništa neće promijeniti odluku

Ako se Bosna i Hercegovina ne plasira, to je neuspjeh. S ovim kadrom i igračima bilo je nemoguće da se ne ode na prvenstvo, poručio je Robert Prosinečki koji je dao ostavku u BiH nakon poraza od Armenije

Želim im svu sreću, vjerujem da ova reprezentacija može kroz doigravanje do Europskog prvenstva, poručio je Robert Prosinečki bh. medijima nakon slijetanja u Sarajevo. Žuti se u Bosnu i Hercegovinu vratio s nekoliko reprezentativaca nakon neugodnog i neočekivanog poraza kod Armenije 2-4 u kvalifikacijama za Euro.

Nakon utakmice Prosinečki je dao ostavku na izborničkoj poziciji. Neki su njegovu odluku podržali, a postoji i druga strana koja smatra da Nogometni savez ne bi trebao prihvatiti njegovu ostavku. O tome će se raspravljati u utorak na sjednici Izvršnog odbora. Međutim, Prosinečki tvrdi da je njegova odluka konačna i da ga nitko od čelnika neće moći razuvjeriti da je promijeni.

- Ako se Bosna i Hercegovina ne plasira, to je neuspjeh. S ovim kadrom i igračima bilo je nemoguće da se ne ode na prvenstvo. Onaj koji dođe nakon mene imat će dva mjeseca da pripremi ekipu za ožujak i za doigravanje - rekao je Prosinečki.

Na pitanje hoće li sjednica IO NSBiH na ikoji način utjecati na njegovu odluku, kratko je odgovorio:

- Ne može se ništa promijeniti.

- Imali smo dosta šansi koje smo trebali iskoristiti. Ipak, to je nogomet, život ide dalje. Trebamo se boriti. Ja sam u dobroj formi i uvijek igram srcem. Kada izgubite atmosfera nije dobra. Pa kako će i biti dobra? Svima nam je žao i tužni smo. Iz ovog trebamo izaći jači - poručio je Amer Gojak.

BiH još ima šanse za Euro

Prosinečki je Zmajeve vodio u 18 utakmica, ima sedam pobjeda, šest remija i pet poraza. U prvoj godini natjecanja u Ligi nacija reprezentaciju je odveo na 'final four' druge jakosne skupine i u višu skupinu Lige nacija. Zahvaljujući tome, BiH bi se još uvijek mogla plasirati na Europsko prvenstvo. Porazom od Armenije, plasman kroz kvalifikacije više nije moguć.

Početkom Lige nacija, Bosna i Hercegovina smještena je u drugu jakosnu skupinu (B) u grupu sa Sjevernom Irskom i Austrijom. A Prosinečki je upravo u tom natjecanju napravio najveći uspjeh i odveo BiH na 'final four' grupe B, kao i u višu skupinu LN sljedeće godine. Upravo je to još jedna ulaznica kako bi susjedi ipak mogli stići na EP. Naime, Bosna i Hercegovina je porazom od Armenije izgubila šanse da se kroz kvalifikacije plasira na EP 2020, ali ostaje joj šansa za plasmanom kroz playoff Lige nacija kojeg igraju pobjednice svih skupina tog natjecanja.

Najčitaniji članci