Obavijesti

Sport

Komentari 42

Prošle su dvije godine! Hoće li se Rijeka ikada vratiti kući...?!

Prošle su dvije godine! Hoće li se Rijeka ikada vratiti kući...?!
1

Novca za izgradnju novog stadiona nema, a postane li Rijeka prvak, zadnje pretkolo, a kamoli Ligu prvaka na Rujevici uopće ne može igrati jer je premala

VIDEO

Kantrida je 2013. proslavila 100 godina, no 105. rođendan neće se proslaviti uz veliku tortu na novom stadionu. Vjerojatno neće ni 110., a postoji opravdani strah da nogometaši Rijeke više nikad neće zaigrati pod legendarnim stijenama.

- Što će biti 2016. na novom stadionu? Rijeka prvak Hrvatske - govorio je Gabriele Volpi u srpnju 2014.

Nijedna od te dvije tvrdnje nije se ispunila. Niti je Rijeka postala prvak niti je Kantrida dobila novo ruho u ljeto 2016. Ako će i uzeti titulu, to će biti na 20 milijuna eura vrijednoj Rujevici, kamo su se dečki preselili u kolovozu 2014., a koji će im vjerojatno postati stalna adresa.

Nova Kantrida koštala bi 25 milijuna eura, još 15 milijuna koštali bi popratni sadržaji, a sam stadion primao bi 14.600 ljudi. Planiran je hotel, trgovački centar, marina, automat klub, restoran, 1500 parkirnih mjesta...

Gdje je zapelo? Rijeka, odnosno predsjednik Damir Mišković, za taj projekt više nemaju novca, a nemaju niti sve dozvole jer riječki GUP ne zamišlja Kantridu s toliko popratnih objekata.

- Moja tvrtka je imala novac za gradnju stadiona, danas taj novac, nažalost, više nemamo - rekao je Mišković, koji je na čelo Rijeke došao prije točno pet godina.

Naftna industrija je u krizi, a otpuštanje tisuća radnika u tvrtki koju vodi jasan je dokaz da Miškoviću Kantrida trenutačno nije prioritet.


- Stadion se neće početi graditi prije 2018. Treba ipak reći da stadion bez dodatnih sadržaja nije moguće realizirati. Ako bude zainteresiranih, gradit će se i kompleks i stadion - istaknuo je Mišković.

Što će biti ako se GUP ne promijeni, ili ako investitora ne bude? Buditi uvjereni za to postoji plan, koji, gotovo smo sigurni, ne uključuje i igranje nogometa.

Rijeka Ligu prvaka ne može igrati na svom “trening-centru”. Rujevica prima 6000 gledatelja, a od 4. pretkola te u natjecanju po skupinama može se igrati samo na stadionu s 8000 mjesta. U planu je povećanje kapaciteta, no iskreno, navijače Rijeke zanima prije svega ispunjenje obećanja i povratak na Kantridu, a ne 8000 sjedećih mjesta uz riječku obilaznicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu