Obavijesti

Sport

Komentari 13

Prpic nakon tri sezone odlazi iz Zagreba, bit će vatrogasac

Prpic nakon tri sezone odlazi iz Zagreba, bit će vatrogasac
1

Jedan od simbola Medveščaka i miljenik publike, Joel Prpic oprostio se od hokeja, ali i Zagreba. 'Lički div' vratio se s obitelji u Kanadu gdje će postati vatrogasac

VIDEO

Joel Prpic rekao je zbogom profesionalnom hokeju. Miljenik Ledene dvorane odlučio je kako je ovo bila njegova posljednja sezona te kako se vraća u Kanadu. Dres Medveščaka Joel će zamijeniti odijelom vatrogasca.

- Kao što i sami znate, već sam se prije počeo pripremati za život nakon hokeja, a sada mi se neočekivano pružila prilika raditi kao vatrogasac. U Kanadi je jako teško dobiti taj posao stoga nisam to mogao propustiti - vraća se u Kanadu.

Hokej će mi nedostajati, ali spreman sam 'uskočiti' u novi posao, Joel će postati vatrogasac

- Osjećaji su mi još uvijek izmiješani iako znam da ću uživati raditi kao vatrogasac, ali hokej će mi doista nedostajati. To je jedino što sam radio od svoje četvrte godine. Naročito će mi biti teško kada dođe rujan i kada se neću vratiti u Zagreb na pripreme za iduću sezonu. No, sretan sam što sam zdrav i što nisam imao nikakvih teških ozljeda i spreman sam ''skočiti'' u moj novi posao iz snova - spreman je okrenuti novu stranicu u životu.

- Kada sam razmišljao što ću raditi nakon hokeja. Kako sam bio stariji i dobio obitelj, usredotočio sam se na posao vatrogasca. U ovoj prvoj godini čeka me puno novih izazova, od učenja novih stvari do komunikacije s javnošću, bit ću ponovo rookie... Postoje mnoge sličnosti između vatrogasca i hokejaša kao što je na primjer timski rad, puno sati provedeš s dečkima s kojima radiš i svi zajedno radite na zajedničkom cilju - kreće u nove izazove Joel.

Opet ću biti rookie, ali sviđa mi se što je i u tom poslu ključan timski rad, sretan je novom profesijom

Iako je okončao karijeru Prpić priznaje da neće biti predaleko od leda. Htio bi da hokej i dalje bude veliki dio njegovog života.

- Najviše će mi nedostajati uzbuđenje i intenzitet koji osjetiš tijekom igre. Volim igrati utakmice jer suparnik izvuče ono najbolje iz tebe. Nema ništa bolje od samog natjecanja. Pokušat ću ostati u hokeju. Starija kćer Aiko u rujnu će početi trenirati hokej pa će možda ona nastaviti nositi prezime Prpic u svijetu hokeja. Nadam se da ću je ja trenirati i da ću pokrenuti svoju školu hokeja u Kanadi - razmišlja o hokeju i u budućnosti.

Prpic je u profesionalnom hokeju proveo 15 godina. Igrao je u AHL-u, Azijskoj i Japanskoj ligi, EBEL-u, Hrvatskom prvenstvu, a može se pohvaliti i iskustvom iz najjače hokejaške lige na svijetu, NHL-a gdje je odigrao s najvećim imenima, kao što je Joe Sakic, 18 utakmica noseći dres Boston Bruinsa i Colorado Avalanchea.

Nedostajat će mi uzbuđenje i intenzitet igre. Ali neću se skroz odreći leda, hokej će uvijek biti dio njegovog života

- Medveščakovi navijači su najbolji navijači u cijeloj hokejaškoj povijesti. S navijačima sam imao odličan odnos. Hrvati baš uživaju u hokeju. Nema bolje od toga! - nosi samo lijepe uspomene iz Ledene dvorane Prpic.

- Zagreb ću mi uvijek biti kao dom daleko od doma i uvijek će biti blizu mom srcu. Kroz ove tri sezone u EBEL-u imali smo teških trenutaka kao momčad i organizacija, ali sjećat ću se samo onih sjajnih trenutaka u dvorani, utakmica, navijača i ljudi u Zagrebu. Supruga i djeca uživali su u gradu, školi i prijateljima. Hrvati se znaju opustiti i uživati u životu. To će me voditi kroz ostatak života - priznaje kako će mu nedostajati hrvatska metropola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka