Obavijesti

Sport

Komentari 21

Prvak svijeta normalno trenira: Tko izgubi čistit će kokošinjac!

Prvak svijeta normalno trenira: Tko izgubi čistit će kokošinjac!
1

Svijet sporta je stao i natjecanja skoro pa i nema zbog rastuće pandemije korona virusa, no ima onih koji unatoč svemu mogu neometano trenirati. Jedan je i svjetski prvak u pikadu Peter Wright koji ima i 'sparing partnera'

VIDEO

Nogometaši, rukometaši, tenisači, ma skoro svi svjetski sportaši ne mogu 'normalno' trenirati zbog svjetskog problema koronavirusa. Mogu održavati snagu trčanjem ili teretanom, ali primjerice nogometašima će nedostajati taktički treninzi sa suigračima. No, svjetskog prvaka u pikadu Petera 'Snakebitea' Wrighta (50) korona je odvojila samo od osvajanja turnira jer svoje treninge može neometano održavati. 

Pikado se u većini slučajeva igra jedan na jedan pa se Škot može pripremati za nastavak sezone i čekati da 'lockdown' završi nakon što medicinske službe virus stave pod kontrolu. Naravno, 'Snakebiteu' bi mogla nedostajati njegova vjerna publika koja ga prati na većim turnirima i u Premierligi.

Darts: Team-WM

- Nedostaje mi publika, teško je. No, svi radimo ono što nam je rečeno i nadamo se da će se to što prije završiti kako bi se svi mogli vratiti normalnom životu, a sport će opet moći normalno funkcionirati. Osobno, mislim da ništa neće početi prije rujna, ali možda se i varam pa možda već zaigramo krajem svibnja ili početkom lipnja - ističe svjetski prvak. 

Ipak, još više turnira godišnje odradi se upravo u 'kućnoj atmosferi' bez publike, samo protivnik i sudac. Wright trenutno ima i 'sparing partnera', Belgijca Dimitrija van den Bergha (25) koji je 'zaglavio' u Velikoj Britaniji usred pandemije korona virusa. Belgijac se nalazi kod Wrighta te oni mogu zajedno trenirati, ali i igrati jedan protiv drugog na vrhunskoj razini jer to je ono što će po povratku mnogima vjerojatno nedostajati - natjecateljski naboj.

European Darts Championship in Göttingen

- Nedostaje vam to novo iskustvo s natjecanja, ali srećom Dimitri je ovdje pa to obojici dobro dođe. Ja mogu igrati protiv odličnog pikado igrača, a može i on - objašnjava Peter Wright.

Kako ne bi nedostajalo natjecateljskog naboja i motivacije, Belgijac i Škot okladama prije sparing mečeva rješavaju natjecateljske probleme.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Peter Wright 00:47

- Ako ovo potraje duže vrijeme, Dimitri i ja ćemo morati smisliti neke inovativnije stvari za koje ćemo igrati. Tko zna, gubitnik bi u budućnosti poraz mogao platiti čišćenjem kokošinjca ili kuhanjem koje nam nije jača strana.

Jedan od najprepoznatljivijih likova iz svijeta pikada, ako koji put i loše odigra, uvijek ostaje zapamćen po neobičnom načinu odijevanja i ludim frizurama. Njegova žena je frizerka te je ona zaslužna za 'instalacije' na Peterovoj glavi, ali ona je zbog korone privremeno morala zatvoriti radnju.

Darts / German Darts Masters 2019.

Kad sve ovo prođe moći će se vratiti onome što najviše vole - Peter nastupanju pred raspjevanom publikom, a njegova supruga frizerskom salonu kao i novim neobičnim frizurama 'Snakebitea'.

Napokon! 'Snakebite' je slomio MVG-a i postao svjetski prvak
Napokon! 'Snakebite' je slomio MVG-a i postao svjetski prvak

Podsjetimo, 'najpoželjniji protivnik' u finalu prekinuo je prokletstvo i u siječnju odnio titulu svjetskog prvaka protiv 'mašine' iz Nizozemske! Peter 'Snakebite' Wright (50) je sa velikih četiri razlike (7-3) slomio Michaela van Gerwena (30) koji tako nije uspio obraniti naslov svjetskog prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu