Obavijesti

Sport

Komentari 43

Prvak svijeta u krizi! Ni Neuer nije mogao spasiti 'elf' poraza

Prvak svijeta u krizi! Ni Neuer nije mogao spasiti 'elf' poraza
1

Nijemci sad već pet utakmica zaredom ne znaju za pobjedu - remizirali su s Engleskom, Francuskom i Španjolskom, izgubili od Brazila i Austrije pa možemo govoriti i o laganoj krizi

VIDEO

Subota nam je donijela pregršt prijateljskih reprezentativnih ogleda. Reprezentacija Engleske ranije je svladala Nigeriju 2-1 s kojom se Hrvatska nalazi u grupi, a paralelno su se igrala još dva zanimljiva susreta. Prvi od njih bio je okršaj Austrije i Njemačke u Klagenfurtu.

Bila je to poprilično zanimljiva utakmica usprkos tome što domaćini neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. "Elfu" se napokon vratio Manuel Neuer kojemu je ovo bio prvi nastup od prve minute još od rujna, ali nije uspio svoju momčad spasiti od poraza 2-1.

Početak susreta odgađan je nekoliko puta zbog nevremena i natopljenog terena te je utakmica, umjesto u 18 sati, počela više od sat i pol kasnije. 'Bitku susjeda' otvorio je veznjak Arsenala Mesut Özil golom u 11. minuti.

Njemačka je cijelo prvo poluvrijeme dominirala posjedom lopte, ali svejedno je kreirala manje šansi od Austrijanaca. U drugom poluvremenu ta razlika u šansama napokon je došla na naplatu pa je tako branič Augsburga Martin Hinteregger izjednačio (53.), a potom u 69. minuti Alessandro Schöpf donio vodstvo Austrijancima, pokazalo se, i pobjedu nad izabranicima Joachima Löwa.

Nijemci sad već pet utakmica zaredom ne znaju za pobjedu - remizirali su s Engleskom, Francuskom i Španjolskom, izgubili od Brazila i Austrije pa možemo govoriti i o laganoj krizi.

Ogled dvaju skandinavskih momčad koje ćemo gledati u Rusiji, Švedske i Danske obilježen je mnoštvom udaraca, ali bez ijednog pogotka, pa je tako utakmica u Stockholmu završila miroljubivim remijem.

Belgija i Portugal u u svojim su posljednjim utakmicama zabijale mnoštvo golova, no usprkos velikom broju prilika, u subotnjem prijateljskom ogledu to nije bio slučaj, pa je tako susret završio 0-0. Zbog ozljede je rano izašao Vincent Kompany, kapetan Belgijaca.

Norvežani slavili na Islandu

U prvoj provjeri uoči premijernog nastupa na Svjetskom prvenstvu, nogometaši Islanda se nisu proslavili. Na domaćem su terenu u Laugardalsvolluru poraženi od Norveške 3-2.

Bila je to utakmica puna preokreta u kojoj obrane baš i nisu djelovale previše sigurno. Poveli su gosti preko Johnsena u 15. minuti, Island je pogocima Finnbogasona u 30. minuti s bijele točke te Sigurdssona u 70. minuti okrenuo taj zaostatak, ali je do kraja primio još dva gola. Prvo nakon velike pogreške obrane u 80. (King), a onda pet minuta kasnije je konačnih 3-2 postavio Sorloth.

Sljedeća provjera Islanda zakazana je za 7. lipnja kad igraju s Ganom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske