Obavijesti

Sport

Komentari 17

Prvak UFC-a unosio se borcu u facu pa šokirao provokacijom

Prvak UFC-a unosio se borcu u facu pa šokirao provokacijom

Dok je Du Plessis slavio šestu pobjedu u nizu pod okriljem UFC-a, u oktogon je ušao aktualni prvak srednje kategorije Israel Adesanya i šokirao sve skandaloznim ponašanjem

VIDEO

Hrvatski borac Roberto Soldić pobijedio ga je prije pet godina, no dok je Robocop otišao u ONE, on se zaputio u UFC graditi karijeru preko bare. Sada će se boriti za pojas.

Južnoafrički borac Dricus Du Plessis pobijedio je noćas u Las Vegasu na UFC 290 Roberta Whittakera u vrlo vjerojatno eliminacijskom meču za izazivača za pojas u srednjoj kategoriji. Whittaker je bio veliki favorit, ali Du Plessis ga je analizirao do najmanjeg detalja i sjajno se pripremio za borbu. 

MMA: UFC 290 - Whittaker vs Du Plessis

U prvoj rundi nismo vidjeli previše 'akcije'. Obojica su ušla sporije u meč, ispitivali su snage, a onda je krenuo vatromet u drugoj rundi u režiji sjajnog Južnoafrikanca. Prvo je direktom uzdrmao Whittakera pa ga dovršio na podu. 

MMA: UFC 290 - Whittaker vs Du Plessis

Dok je Du Plessis slavio šestu pobjedu u nizu pod okriljem UFC-a, u oktogon je ušao aktualni prvak srednje kategorije Israel Adesanya i šokirao sve skandaloznim ponašanjem. Naravno, htio je pridobiti pozornost i tako doprinijeti stvaranju dramatike kako bi privukao što veći interes jer upravo protiv Du Plessisa uskoro bi mogao braniti pojas. Naravno, što više publike, to je i veći novac za obojicu.

Unio se u lice budućem protivniku i provocirao ga.

- Ovo je moj crnjo, moj afrički brat - rekao je Adesanya Du Plessisu, bijeloputom Južnoafrikancu i šokirao gledatelje u Las Vegasu rasističkim ponašanjem.

Video pogledajte OVDJE

MMA: UFC 287 - Pereira vs Adesanya

Ako je to i htio, uspio je. Pridobio je pozornost, ali sigurno i razljutio Du Plessisa koji se isprofilirao u jednog od najboljih boraca srednje kategorije. Došao je u UFC prije tri godine, bio je i prvak u KSW-u, a zanimljivo, pojas je osvojio pa potom izgubio od Hrvata Roberta Soldića. 

Neuništivi Alexandar Volkanovski pobijedio je Španjolca Yaira Rodrigueza i peti put obranio pojas perolake kategorije. Španjolac je pružio jak otpor Australcu makedonskih korijena, ali koštala ga je nesmotrenost u trećoj rundi. Volkanovski ga je pritisnuo uz žicu, oborio na pod pa prisilio na predaju GNP-om. 

UFC 290, glavni program

Alexander Volkanovski (c) vs. Yair Rodriguez (perolaka) - TKO 3. runda

Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja (c) (muha) - podijeljena sudačka odluka

Robert Whittaker vs. Dricus Du Plessis (srednja kategorija) - TKO 2. runda

Jalin Turner vs. Dan Hooker (laka kategorija) - podijeljena sudačka odluka

Bo Nickal vs. Val Woodburn (srednja kategorija) - TKO 1. runda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu