Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prvi čovjek Uefe: Nema razloga da izbacimo Chelsea iz LP

Prvi čovjek Uefe: Nema razloga da izbacimo Chelsea iz LP

Čeferin je u izbornoj godini i natječe se za novi mandat, a odbacio je nagađanja da bi mu zbog toga bila potrebna potpora Ruske federacije, što bi utjecalo na njegove pozicije

VIDEO

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je kako se nada da će britanska vlada revidirati svoju odluku o restrikcijama za nogometni klub Chelsea zbog zamrzavanja imovine Romana Abramoviča te da će se klub moći i dalje natjecati u Ligi prvaka.

Britanska vlada donijela je odluku o zamrzavanju  imovine Romana Abramoviča, ruskog  oligarha i vlasnika londonskog nogometnog kluba, zbog čega  će navijači Chelsea moći gledati samo utakmice za koje su već kupili ulaznice, dok se nove ulaznice ne mogu prodavati.

Abramoviča maknuli s pozicije direktora Chelseaja: Premier liga kaznila ruskog milijardera
Abramoviča maknuli s pozicije direktora Chelseaja: Premier liga kaznila ruskog milijardera

Čeferin je u razgovoru za slovensku televizijsku postaju POP-TV kazao  da je razgovarao  s predsjednikom Chelseaja koji mu je rekao da je  to prva odluka, no da je već u pregovorima s vladom pa očekuje da će  se to promijeniti, a klub  opet početi normalno funkcionirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FILE PHOTO: UEFA Congress

Što se tiče nastupa u Ligi prvaka, po riječima predsjednika UEFA-e "nema apsolutno nikakvog razloga" da se Chelsea ne bi natjecao,  odnosno da se isključi iz natjecanja.

Na pitanje boji li se kritika da UEFA surađuje s ruskim oligarsima, s obzirom da  britanski premijer kaže da ne može biti sigurnog mjesta za one koji podržavaju napad ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu, Čeferin je odgovorio kako su odluke UEFA-e nakon izbijanja krize bile pravodobne i ispravne.

Klopp: Bravo, Britanci! Roman Abramovič je Putinov čovjek
Klopp: Bravo, Britanci! Roman Abramovič je Putinov čovjek

Čeferin je u izbornoj godini i natječe se za novi mandat, a odbacio je nagađanja da bi mu zbog toga bila potrebna potpora Ruske federacije, što bi utjecalo na njegove pozicije.

"Nikada ne bih radio kompromise, UEFA je donijela pravilne odluke, ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji", kazao je Čeferin za POP-TV.

Što se tiče odluke UEFA-e o prekidu sponzorskog ugovora s Gazpromom, ruskim državnim poduzećem i energetskim gigantom, Čeferin je kazao da  je odluka donesena par dana nakon što su provjerene neke pravne klauzule u ugovoru i da je bilo jasno da se zbog ruske agresije na Ukrajinu mora pokazati jedinstvo, a bilo je i mnogo poziva europskih političara da se to učini.

Ovim je  potezom UEFA je izgubila preko sto milijuna  eura sredstava, rekao je u razgovoru Čeferin, a dodao je i  kako je bio "slomljen" zbog odluka kojom su sankcionirani ruski sportaši.

"Vjerujem da se oni ne slažu s ovim ratom", dodao je na kraju Čeferin.

Čudesni Benzema srušio rekord LP i prestigao legendu Reala: Moja najbolja sezona? Možda
Čudesni Benzema srušio rekord LP i prestigao legendu Reala:  Moja najbolja sezona? Možda
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu