Sport

Komentari 3

Prvi čovjek Uefe: Nema razloga da izbacimo Chelsea iz LP

Prvi čovjek Uefe: Nema razloga da izbacimo Chelsea iz LP

Čeferin je u izbornoj godini i natječe se za novi mandat, a odbacio je nagađanja da bi mu zbog toga bila potrebna potpora Ruske federacije, što bi utjecalo na njegove pozicije

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je kako se nada da će britanska vlada revidirati svoju odluku o restrikcijama za nogometni klub Chelsea zbog zamrzavanja imovine Romana Abramoviča te da će se klub moći i dalje natjecati u Ligi prvaka.

Britanska vlada donijela je odluku o zamrzavanju  imovine Romana Abramoviča, ruskog  oligarha i vlasnika londonskog nogometnog kluba, zbog čega  će navijači Chelsea moći gledati samo utakmice za koje su već kupili ulaznice, dok se nove ulaznice ne mogu prodavati.

Čeferin je u razgovoru za slovensku televizijsku postaju POP-TV kazao  da je razgovarao  s predsjednikom Chelseaja koji mu je rekao da je  to prva odluka, no da je već u pregovorima s vladom pa očekuje da će  se to promijeniti, a klub  opet početi normalno funkcionirati.

Što se tiče nastupa u Ligi prvaka, po riječima predsjednika UEFA-e "nema apsolutno nikakvog razloga" da se Chelsea ne bi natjecao,  odnosno da se isključi iz natjecanja.

Na pitanje boji li se kritika da UEFA surađuje s ruskim oligarsima, s obzirom da  britanski premijer kaže da ne može biti sigurnog mjesta za one koji podržavaju napad ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu, Čeferin je odgovorio kako su odluke UEFA-e nakon izbijanja krize bile pravodobne i ispravne.

Čeferin je u izbornoj godini i natječe se za novi mandat, a odbacio je nagađanja da bi mu zbog toga bila potrebna potpora Ruske federacije, što bi utjecalo na njegove pozicije.

"Nikada ne bih radio kompromise, UEFA je donijela pravilne odluke, ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji", kazao je Čeferin za POP-TV.

Što se tiče odluke UEFA-e o prekidu sponzorskog ugovora s Gazpromom, ruskim državnim poduzećem i energetskim gigantom, Čeferin je kazao da  je odluka donesena par dana nakon što su provjerene neke pravne klauzule u ugovoru i da je bilo jasno da se zbog ruske agresije na Ukrajinu mora pokazati jedinstvo, a bilo je i mnogo poziva europskih političara da se to učini.

Ovim je  potezom UEFA je izgubila preko sto milijuna  eura sredstava, rekao je u razgovoru Čeferin, a dodao je i  kako je bio "slomljen" zbog odluka kojom su sankcionirani ruski sportaši.

"Vjerujem da se oni ne slažu s ovim ratom", dodao je na kraju Čeferin.

Najčitaniji članci