Obavijesti

Sport

Komentari 121

Dalić promijenio trojicu igrača u odnosu na SP: Oršić je i dalje tu, upao i Musa, Beljo na čekanju!

Dalić promijenio trojicu igrača u odnosu na SP: Oršić je i dalje tu, upao i Musa, Beljo na čekanju!

Vlasnici brončane katarske medalje Ivo Grbić, Kristijan Jakić i Ante Budimir nisu među 25 igrača za Wales i Tursku. Izbornik je uputio pretpoziv i ofenzivcu Dinama Špikiću

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (56) objavio je popis od 25 igrača za prve dvije utakmice u ovoj godini, domaću utakmicu protiv Walesa na Poljudu 25. ožujka i gostovanje kod Turske 28. ožujka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024.

Ivo Grbić ispao je s popisa, umjesto njega tu je golman Rijeke Nediljko Labrović. Dinamovac Luka Ivanušec zamijenio je Kristijana Jakića, a Petar Musa je među kandidatima umjesto Ante Budimira, kojega nema ni na pretpozivu. Dalić je zvao Musu i lani za početak Lige nacija, ali otpao je jer se zarazio korona virusom. U međuvremenu je proigrao u Benfici.

Zanimljivo je da je u kadru i Mislav Oršić iako se jako muči s formom u Southamptonu. Dalić mu je uputio pružio ruku kao što je u prošlom ciklusu Nikoli Vlašiću.

Na pretpozivu su, osim Grbića i Jakića, i dvojica novih, napadač Augsburga Dion Drena Beljo i dinamovac Dario Špikić.

Podsjetimo, u odnosu na kadar sa Svjetskog prvenstva iz Katra službeno se oprostio samo stoper Lyona Dejan Lovren (33) koji je osjetio da je dosegnuo vrh i da nije siguran može li više. Na Mundijal je, podsjetimo, išlo 26 igrača.

Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...
Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...

Popis reprezentativaca

  • golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović
  • braniči: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo
  • vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić
  • napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa
  • pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić

POGLEDAJTE VIDEO: Lovren se oprostio od reprezentacije

Pokretanje videa...

Lovren se oprostio od reprezentacije 00:46

Što čeka Hrvatsku u 2023.?

"Vatreni" će otvoriti kvalifikacije za Euro 2024. na Poljudu protiv Walesa u subotu, 25. ožujka od 20.45. Velšani su se žalili na neadekvatne uvjete za gostujuće navijače na stadionu u Splitu, ali Uefa nije naložila promjenu domaćnstva, dok će u HNS-u nastojati ispraviti sve nedostatke. Tri dana kasnije, 28. ožujka u 20.45 Hrvatska će gostovati kod Turske u gradu Bursi u blizini Istanbula, na stadionu koji izvana ima oblik krokodila.

U skupini D u kojoj je Hrvatska nalaze se i Armenija i Latvija, a u lipnju će izabranici Zlatka Dalića umjesto kvalifikacija igrati završnicu Lige nacija. Ždrijeb Uefe u polufinalu ih je spojio s Nizozemskom. Ta utakmica igra se na stadionu De Kuip u Rotterdamu 14. lipnja od 20.45. Četiri dana igrat ćemo finale ili treće mjesto s pobjednikom ili poraženim iz drugog polufinala između Španjolske i Italije.

Pogotkom Dejana Lovrena za 3:1 Hrvatska povečala vodstvo protiv Austrije

Ujesen će Hrvatska dočekati Latviju, bit će to 8. rujna od 20.45, a još se ne zna na kojem stadionu. Tri dana potom gostuje kod Armenije (18 sati), a 12. listopada je domaćin Turskoj od 20.45. Predsjednik Marijan Kustić nada se da bi to mogla biti prva utakmica reprezentacije na novom stadionu Pampas u Osijeku. Taj mini-ciklus zaključit će gostovanjem na Walesu 15. listopada (20.45), a na zadnjem okupljanju ide u goste u Latviju 18. studenog od 18 sati pa tri dana potom od 20.45 dočekuje Armeniju.

Gdje kupiti ulaznice i koliko koštaju?

Prošli petak počela je internetska prodaja ulaznica za utakmicu protiv Walesa na Poljudu. Najjeftinija za sjever stoji 12 eura, za rubne dijelove istoka je 15, za sredinu istoka 20, za zapad 25, a sredinu zapada 30 eura. Više detalja možete pročitati na stranicama HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani