Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prvi put u povijesti postali su prvaci Hrvatske: 'Osjećaj je kao da sanjaš, vjerovali smo u sebe'

Prvi put u povijesti postali su prvaci Hrvatske: 'Osjećaj je kao da sanjaš, vjerovali smo u sebe'

Nakon prvog dijela sezone nitko ih nije očekivao na državnom prvenstvu, a oni su došli do kraja. Karater i glad za pobjedom su ono što opisuje ovu momčad

VIDEO

Rukometaši Muškog rukometnog kluba Sesvete imaju sezonu iz snova. Došli su do četvrtfinala EHF kupa, obranili treće mjesto u Hrvatskoj i preko Nexea se plasirali na završnicu kupa. Trener Silvio Ivandija radi odličan posao s vrlo mladom momčadi, a izgleda kako će mu se bazen domaćih igrača kroz godine povećavati.

Junak zadnjeg srebra 'kauboja': Ma kakav kraj karijere, to je bio nesporazum! Idem u novi klub
Junak zadnjeg srebra 'kauboja': Ma kakav kraj karijere, to je bio nesporazum! Idem u novi klub

Kadeti Sesveta osvojili su naslov prvaka Hrvatske i postali momčad koja je prvi put u povijesti kluba zasjela na tron države. U finalu su slavili protiv PPD Zagreba i sa šest pobjeda u šest utakmica došli do kraja. Na tom putu pobjeđivali su Nexe, Rudar, Trsat, Valpovku... Jednostavno im nitko nije mogao konkurirati, iako na početku sezone nisu bili u užem krugu favorita.I plasman na državno bio je pod upitnikom...

- Prvi cilj nam je bio plasman na završnicu s obzirom da situacija na tablici nije bila najbajnija. Od prve utakmice smo počeli graditi rezultate. - rekao nam je trener Josip Cvetković koji je preuzeo ekipu u siječnju ove godine.

Svoje kvalitete kadeti Sesveta postali su svjesni u Pragu, na jednom od najjačih međunarodnih turnira na svijetu. Tamo su se natjecali u dvije godine starijoj konkurenciji i došli do odličnog rezultata.

Cindrić i Karačić nominirani za najboljeg srednjeg vanjskog
Cindrić i Karačić nominirani za najboljeg srednjeg vanjskog

- Uspjeli smo doći do finala u Pragu u dvije godine starijoj konkurenciji i tu smo najavili dobre rezultate na završnici. 

Cvetković je naveo i najveću prednost ove momčadi

"Dečki ne staju..."

- Karakter. Dečki su u svakoj utakmici pokazali ogroman karakter, ali i još nešto. Dečki su gladni za pobjedom. Kroz cijelu sezonu imali smo utakmice koje smo riješili u prvih nekoliko minuta, a dečki ni u jednom trenutku nisu stali. Svatko od početka do kraja daje svoj maksimum. Dečki su bili odgovorni prema momčadi. 

Sesvete su gubile u polufinalu i finalu, ali oba puta su se vraćali.

- Mi smo u utakmicama polufinala i finala u samom startu bili u rezultatskom zaostatku. Uputa je bila da se neovisno o rezultatu držimo dogovora i na kraju je to funkcioniralo. Govor tijela dečkiju ni u jednom trenutku nije pokazivao da se predaju, a kada je došlo naših pet minuta rezultat se okrenuo na našu stranu. - rekao je Cveba.

Sesvećani su na početku finalne utakmice gubili 6:2, a samo tri minute nakon vodili smo 7:6. Svi se pitaju što je Cvetković rekao svojim igračima.

Nekadašnji junak 'kauboja' prekida karijeru s 29 godina
Nekadašnji junak 'kauboja' prekida karijeru s 29 godina

- Samo sam im rekao da se drže dogovora. Vjerovali smo u svoj dogovor i znali smo što radimo. Rekao sam im da moraju biti slobodniji, da moraju povući u leđa. Znali smo da se možemo braniti i osvajati lopte, ali nedostajalo je trčanje. Nakon minute predaha počeli smo trčati polukontre i zabijati lake golove.

Finale pred 1000 ljudi

PPD Zagreb još je jednom imao prednost. U 40, minuti, deset minuta prije kraja utakmice, Zagreb je vodio tri razlike i svi su mislili da je gotovo. Svi osim Cvetkovića i njegovih igrača.

- Igrači su znali da utakmica nije gotova. Izraz njihovog lica pokazivao je da još uvijek žele pobjedu i da je žele više od protivnika. Minus od tri razlike u samo dvije minute smo anulirali na nulu. Kada smo izjednačili svi smo znali da smo na korak do naslova.

Finale kadetskog prvenstva igralo se pred više od 1000 ljudi. Velika je to stvar za mlade rukometaše.

- Prošle godine također smo bili u finalu, a tada je slavio Rudar. Mislim da nam je to iskustvo pomoglo za ovu godinu i znali smo što nas očekuje. Pohvalio bi sve simpatizere i roditelje koju su za nas navijali cijeli turnir i pružali nam ogromnu podršku. Osjećaj igranja u toj dvorani i na toj podlozi zaista je bio prelijep. 

Kadeti postaju seniori

U Hrvatskoj ne postoji juniorska liga i ovi dečki su na pragu seniorskog rukometa. Neki od njih su od osvajanja naslova izgubili status kadeta i postali seniori.

- Kapetan Luka Pehar i naš Fran Cvjetičanin su 2005. godište i oni su od danas seniori. Ostali igraču su 2006. godište i pred njima je još jedna sezona. 

- Ne mogu reći da sam očekivao rezultat koji smo napravili, ali mogu reći da sam iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu sve više bio siguran u ovu ekipu i njezin potencijal. - rekao nam je Luka Pehar,kapetan Sesveta rekao je Pehar i nastavio:

- Jedno veliko hvala našem treneru, našem šefu. Bez njega ova ekipa ne bi bila tu di je danas. Uvijek je bio tu za nas. Kada je trebalo podići glas na nas, kada nam je trebao netko za razgovor... Uvijek nam je davao vjetar u leđa. Znao je točno kako se svaki igrač osjeća u svakom trenutku, što mu treba reći i kako igrača ohrabrit da i nakon 45 minuta zadnjih 5 odigra kao da je tek ušao na teren. Pravi trener i mentor u svakom smislu. Svaki član ekipe mu je i uvijek će biti neizmjerno zahvalan.

- Osjećaj je neopisiv. Mislim da ste nekog od drugih ekipa ili trenera pitali jesmo li uopće u konkurenciji da bi se svi bi se nasmijali i rekli da nemamo šanse doći do finala. Uz ovakvu ekipu i atmosferu imam osjećaj da sanjam. - rekao nam je vratar Leo Branko Sunajko koji se prije nekoliko mjeseci okitio zlatom na mediteranskim igrama za kadete.

Tko su budući 'kauboji'? Tu su sin i posinak bivših asova, ova generacija ima nešto posebno
Tko su budući 'kauboji'? Tu su sin i posinak bivših asova, ova generacija ima nešto posebno

Sesvećani su pokupili i cijelu ergelu individualnih nagrada. Trener Cvetković proglašen je za najboljeg trenera, Vito Salaj proglašen je za najboljeg srednjeg igrača, a Luka Pehar za najboljeg pivota. Najbolji igrač Hrvatske dolazi isto iz redova Sesveta. Josip Tomić već nekoliko godina gasi za najboljeg igrača države u tom godištu, a sada je dobio i službenu potvrdu. 

Sesvećani su još jednom pokazali kako se u Hrvatskoj uz trud i zalaganje može napraviti lijepa sportska priča u svim generacijama. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio