Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tko su budući 'kauboji'? Tu su sin i posinak bivših asova, ova generacija ima nešto posebno

Tko su budući 'kauboji'? Tu su sin i posinak bivših asova, ova generacija ima nešto posebno

Kadetska reprezentacija osvojila je zlato na Mediteranskim igrama. U finalu su slavili protiv Francuza 39-32 i tako najavili početak jedne velike generacije. Ali bez podrške saveza ne mogu ništa...

VIDEO

Mlade reprezentacije rukometaša oduvijek su nas navikle na fantastične uspjehe. Finala i polufinala velikih natjecanja više se ne mogu ni izbrojati, a medalje se očekuju od svake generacije. Iako je seniorski rukomet u slobodnom padu u posljednjih nekoliko godina, mlađe generacije nastavljaju biti uspješne na svim svojim zadacima. 

Posljednji veliki uspjeh ostvarila je kadetska reprezentacija, koja se sastoji od igrača rođenih 2006. i 2007. godine. Oni su prošli tjedan osvojili zlato na Mediteranskim igrama u Tunisu i tako najavili još jednu veliku generaciju hrvatskog rukometa. Ovo im je bila prva velika "akcija", a odmah su pokazali da su stvoreni za velike stvari.

Hrvatski rukometaši osvojili zlato: Demolirali su Francuze!
Hrvatski rukometaši osvojili zlato: Demolirali su Francuze!

U rukometnim krugovima često se može čuti kako je ovo "ta generacija". Odnosno kako je ove dečke posebno zanimljivo gledati na terenu. Već se svi dugo poznaju i nakon prvog okupljanja čuli smo samo riječi hvale o timskom duhu i prijateljstvu koje vlada među njima. O kvaliteti ne treba govoriti jer su je pokazali na Mediteranskim igrama, a kako će stvari izgledati u budućnosti teško je procijeniti.

Još je jako rano govoriti o tome da je ova generacija predodređena za velike stvari i da će izbaciti veliki broj seniorskih reprezentativaca, ali ova generacija može biti prekretnica i prilika savezu da ispravi greške koje su se događale posljednjih godina.

Perkovac otvoreno: Nismo na razini da osvojimo medalju!
Perkovac otvoreno: Nismo na razini da osvojimo medalju!

Gdje će igrati?

Igrači ove generacije još uvijek imaju svoju ligu i imaju natjecateljski motiv. U hrvatskoj ne postoji juniorska liga i događa se da igrači s tek navršenih 18 godina nemaju gdje igrati. Teško je očekivati da će treneri prvih ekipa dati priliku igračima od 18 godina da igraju velike utakmice. 

Zato se najčešće osnivaju druge ekipe ili se igrače šalje na posudbe u niže lige. Slučaj iz Rugvice pokazuje nam u kakvom su stanju hrvatske niže lige u kojoj najčešće igraju ti mladi igrači kojima je potreban razvoj. Velika većina njih izgubi motivaciju i okrene se drugim karijerama, a rukomet ostave kao hobi iako su u mlađim kategorijama dominirali i bili predodređeni za velike stvari.

Nikad teži uvjeti za 'kauboje': Hrvatska tek u trećoj skupini
Nikad teži uvjeti za 'kauboje': Hrvatska tek u trećoj skupini

Osnivanje juniorske lige ili lige u kojoj se natječu razvojne momčadi dalo bi igračima još nekoliko sezona za razvoj i dovelo ih do kvalitete kada bi mogli konkurirati za prvu momčad. Ova generacija još uvijek ima priliku doživjeti reformu sustava natjecanja jer u protivnom će se osim protiv protivnika morati boriti i protiv sustava koji im nimalo ne pomaže. 

ZLATNI NA MEDITERANSKIM IGRAMA:

 Antun Šarić -Vratar RK Rugvice. Svoje rukometne korake započinje u Zaprešiću, a zatim prelazi u Dobovu. Jedan od najboljih golmana ove generacije i jako školovan golman za svoje godine.


Mihael Bartolić- Vratar Rudara. Tamo je i počeo svoje prve rukometne korake. Golman brzog i eksplozivnog stila.

Leo Branko Sunajko - Karijeru počeo u Dubravi, a prošle sezone došao u Sesvete kod Silvija Ivandije. Izgleda jako iskusno za svoje godine. U finalu imao 15 obrana.

Ivor Vidović- Lijevo krilo PPD Zagreba. Karijeru započeo u Maksimir Pasteli, a zatim prelazi u Zagreb. Brz, neugodan i ima odličan izbor udaraca

Marin Milošević- Igrač RK Koprivnice. Najmlađi igrač ove generacije ali jako neustrašiv.

Mario Vrgoč - Lijevi vanjski RK Solina i pravi "Solinjanin". Udarac mu je nevjerojatno snažan, a u obrani je neprelazan.

Stjepan Javorček - Lijevi vanjski Nexea. Obrambeno jako pametan igrač.

Josip Tomić - Lijevi vanjski Sesveta. Deset komada Francuzima u finalu. Nastupio za prvu momčad Sesveta. Frajer, igračina.

Franko Skazlić- Jedan od najboljih igrača PPD Zagreba. Igra u dva smjera i igra kao da ima tisuću utakmica u nogama.

Luka Bakula- Lijevi vanjski Metalca. Napadački je nevjerojatno snažan, a u obrani ima srca za cijelu ekipu. Jako srčan igrač.

Fran Martinko- Srednji vanjski Rudara. U napadu nevjerojatno smiren i bistrouman, a u obrani radi za cijelu ekipu.

Berislav Antonio Tokić - Najbolji igrač Mediteranskih igara. Srednji vanjski Trogira. Pregled igre mu je nevjerojatan za svoje godine. 

Marko Grubišić Gojun- Posinak Jakova Gojuna. Desni Vanjski PPD Zagreba. Igrač sa brzom i eksplozivnom fintom i pametnim šutevima u napadu. Obrambeno čvrst i proaktivan igrač. Pitamo se na koga...

Borna Marušić- Desni Vanjski RK Ivanca. Stup obrane.

Petar Šprem- Tata Goran je igrao lijevo krilo, on desno. Najbolje desno krilo Mediterasnkih igara. Ostalo znate, brz, neugodan, raspon šuta nema kraja. Copy/paste.

Loris Hromin- Desno krilo Zadra 1954. Za njega kažu da ima najbolji repertoar šuteva u ovoj reprezentaciji.

Toma Lučin- Pivot Ribole iz Kaštela. Šef obrane, on dirigira tom stranom terena, a u napadu igra jako zrelo.

Ante Lasan- Pivot Maksimir Pastele. Napadački čvrst pivot koji hvata puno lopti, a blokerski najjači igrač reprezentacije.

Stjepan Gajšak- Pivot PPD Zagreba. Srčan, čvrst. Najbolji pivot ove generacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao