Sport

Komentari 15

Prvi raskol u Superligi? Dva bi kluba mogla odbiti pozivnice...

Prvi raskol u Superligi? Dva bi kluba mogla odbiti pozivnice...

Dva kluba koja su posljednja pristupila Superligi su Manchester City i Chelsea, te bi zbog žestokih kritika navijača upravo oni, prema nekim izvorima, mogli povući svoju pristupnicu

Nakon što je 12 bogatih klubova pokrenulo osnivanje Superlige, krenule su lavine negativnih komentara i reakcija. 
Igrači Leedsa su u posljednjoj utakmici 32. kola Premier lige na zagrijavanje istrčali u majicama s natpisom 'nogomet je za navijače', a na drugoj je pisalo 'zaslužite to' uz znak Lige prvaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U engleskim medijima pojavila se fotografija tajne večere vodećih ljudi Arsenala, Manchester Uniteda i Liverpoola, koji su 2017. godine u New Yorku počeli pripremati ''amerikanizaciju'' nogometa, kako su mnogi jučer nazvali ovaj udar bogatih vlasnika klubova.

Radi se o Glazerima iz Manchester Uniteda zajedno s Edom Woodwardom, vlasnikom Liverpoola Johnom Henryjem i Ivanom Gazidisom, koji je nekoć bio prvi čovjek Arsenala, a danas izvršni direktor AC Milana. 

Jürgen Klopp jučer je iskoristio medijski prostor Sky Sportsa za komentiranje Superlige umjesto za najavu utakmice. Njemački stručnjak jasno je dao do znanja da se protivi odluci vodstva kluba, kao i kapetan James Milner. 

- Nadam se da se Superliga neće dogoditi. Ne sviđa mi se iz istih razloga koji se spominju u javnosti cijeli dan - poručio je Milner.

Navijači "crvenih" su najavili uklanjanje zastava s praznog Kopa, te su na Anfield postavili nekoliko transparenata koji poručuju da je klub izgubio dušu i njihovo povjerenje. 

Manchester City i Chelsea navodno se premišljaju zbog odluke o pristupanju elitnom natjecanju, navodi dio engleskih medija. 

Oni su posljednji pristupili Superligi, a kao jedan od mogućih razloga navodi se izbacivanje iz polufinala Lige prvaka. 

Iako se prvotno mislilo da se radi o Liverpoolu, City bi ipak prvi mogao povući pristupnicu jer sanja titulu više od ostalih.

Gary Neville nije štedio uključene klubove, te je posebno prozvao United i Liverpool. 

- Najviše mi se gade Manchester United i Liverpool. Navijač sam Uniteda više od 40 godina i trenutno mi se gadi moj klub, kao i Liverpool, koji se pravi da je narodni i navijački klub - kazao je stručni sukomentator Sky Sportsa, koji smatra da bi Klopp zajedno s navijačima mogao odigrati veliku ulogu u promjeni mišljenja vlasnika Liverpoola, Amerikanca Johna Henryja.

S druge strane, u Manchester Unitedu su pretvrdi i čini se da im nema pomoći, a jednom su već i dobili bitku protiv navijača. 

Najčitaniji članci