Obavijesti

Sport

Komentari 47

Pobjednički povratak Josea u Chelsea: Lampardova golčina

Pobjednički povratak Josea u Chelsea: Lampardova golčina
13

Mourinho se vratio u Chelsea domaćom pobjedom nad Hull Cityjem 2-0 u prvom kolu Premiershipa. Lampard je promašio penal pa zabio golčinu s 30-ak metara

VIDEO

S posebnim nestrpljenjem očekivala se nedjeljna utakmica između Chelseaja i Hull Cityja i to samo zbog jednog čovjeka - Jose Mourinha. 'Special One' vratio se nakon pet godina u londonski klub, a povratak je najavio na najbolji mogući način, pobjedom.

Slavio je aktualni branitelj naslova Europske lige protiv Hull Cityja na Stamford Bridgeu 2-0, čime je Portugalac razveselio navijače, koji su ga uoči početka utakmice dočekali gromoglasnim pljeskom i skandiranjem.

A junaci utakmice, koji su donijeli tri boda bili su Oscar i Frank Lampard zabivši po gol.

Već u 6. minuti Chelsea je imao priliku povesti nakon što je golman McGregor neoprezno srušio Torresa u kaznenom prostoru. No čuvar mreže Hull Cityja iskupio se za pogrešku obranivši penal Lampardu.

Pritisak 'bluesa' urodio je ubrzo plodom, a vodstvo je donio Oscar u 13. minuti lakoćom matiravši golmana nakon sjajnog proigravanja De Bruynea.

U 25. minuti domaćini su povisli na 2-0 i to na kakav način. Lampard se iskupio za promašeni penal zabivši fenomenalan projektil s 30 metara iz slobodnog udarca! U trećoj minuti sučeve nadoknade Chelsea je mogao zabiti još jedan gol, no McGregor je s linije skinuo loptu, koju je glavom poslao Ivanović.

U nastavku Chelsea je rutinski odigrao i sačuvao prednost za prvu pobjedu i veselo raspoloženje povodom povratka Mourinha.

A nedjeljno izdanje prvog kola Premiershipa otvorili su nogometaši Tottenhama i Crystal Palace, a nakon utakmice na Selhurst Parku zadovoljniji napuštaju gosti.

Spursi su u novu sezonu krenuli minimalnom pobjedom nad Crystal Palaceom, kojeg su svladali 1-0 golom Roberta Soldada. Ovoljetno pojačanje pristiglo iz Valencije na najbolji se način predstavio engleskoj publici zabivši jedini gol iz penala, a trenutak koji je odlučio utakmicu dogodio se u 50. minuti.

Tottenham je nastupio bez glavnog igrača Garetha Balea, koji je na izlaznim vratima kluba prema Realu, a njegovo nenastupanje u klubu su obrazložili nespremnošću Velšana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku