Obavijesti

Sport

Komentari 46

Prvom Brozovićevu treneru ide dres u kojem je srušio Island...

Prvom Brozovićevu treneru ide dres u kojem je srušio Island...
1

SRUŠIO VIKINGE Brozović nije za Inter zabio od travnja, ali blista u dresu reprezentacije, koji će pokloniti Davoru Mladini. Marcelo je u 24 utakmice za Hrvatsku zabio šest golova

VIDEO

Od 54 reprezentacije, koliko ih sudjeluje u europskim kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine, samo je jedan igrač zabio dva gola izvan 16 metara. Pogađate, to je Marcelo Brozović.

Da je pretrčao najviše na utakmici, to već valjda znaju i ptice na grani. Tu ga nema nitko. No Marcelo je u susretu protiv Islanda briljirao u još jednoj kategoriji - dodavanja. Kao vezni igrač, koji je u stalnom kontaktu s loptom, imao je samo dva netočna dodavanja.

- Brozović ima trkačke kapacitete iznad prosjeka, vrh, i uz njegovu tehniku, kad mu je pristup do kraja ozbiljan, vrhunski je igrač. To je Brozović kakvog trebamo - rekao je Ante Čačić.

Osim što je bio u nemilosti trenera De Boera, Marcela u Interu nije htio ni gol. Posljednji gol, prije susreta s Islandom, zabio je prije sedam mjeseci! Bilo je to 16. travnja protiv Napolija.

- Ovi golovi će mu puno pomoći, za samopouzdanje, da se vrati na onaj vrhunski nivo kakav se od njega očekuje - presretan je bio hrvatski izbornik.

Rasturao je slobodnjake

Marcelo je karijeru počeo u Hrvatskom dragovoljcu. Imao je 17 godina kad je ga je u prvu momčad pozvao Davor Mladina.

- Na prvim testovima koje smo radili bio je najbolji, ti rezultati su bili fantastični. A bio je najmlađi - prisjetio se Mladina Brozovih početaka.

Osim trkačkih, odmah je kod Broza uočio i ono što je danas njegov zaštitni znak.

- Udarac! To se rijetko viđa. Poslije treninga sam mu rekao: ‘Marcelo, ti ćeš izvoditi sve, slobodnjake, penale, kornere...’. I onda nam je stigao Karlovac, bližio se kraj utakmice i slobodnjak. Marcelo je uezo loptu i zabio. Eto, ispada da sam otkrio i taj njegov talent. Mislim da bi trebao u reprezentaciji više izvoditi slobodnjake, samo imamo puno dobrih pucača... 

Ni Čačiću ni Mladini, kao Brozovu prvom treneru, nije jasno što se događa s njim u Interu.

- Ma Broz je odavno prerastao Inter, on je ‘level iznad’. Njemu je mjesto u Arsenalu, to je klub koji ima igru za Broza, ondje bi eksplodirao - vjeruje Mladina.

Kako bi se potpuno posvetio nogometu, Marcelo je, u dogovoru s roditeljima, odlučio prekinuti školovanje. Nogomet i škola, kako je smatrao Brozovićev otac, jednostavno ne idu skupa.

Marcelo, ne zaboravi dres

- Marcelo je strašno inteligentan na terenu, siguran sam da će poslije karijere završiti školovanje. Ne bi to bilo prvi put, i naš legendarni kapetan Zvone Boban je nakon karijere završio fakultet - kaže Mladina, koji se s Marcelom ne čuje često.

- Obećao mi je dres s utakmice protiv Islanda, to bi bio sjajan dar. Pa valjda sam kao njegov prvi trener zaslužio taj dres, ha, ha - završio je Mladina, čovjek koji je “islandskog bombardera” uveo u profesionalni nogomet.

Obrana čvrsta i dalje, Perišića će glumiti Pjaca

OBRANA Vida i Ćorluka igraju sjajno, u cijelim kvalifikacijama Hrvatska je primila samo jedan gol. Obrana je ponovno briljantna. 

PUBLIKA nakon četiri utakmice bez publike Hrvatska će konačno imati navijače. U ožujku na Maksimir dolazi Ukrajina. Hvala Bogu...

ISKLJUČENJE Ivan Perišić zaista je nepotrebno zaradio crveni karton i protiv Ukrajine će na njegovo mjesto morati Marko Pjaca.

LIJEVI BEK I Island je pokazao da Pivarić još nije u formi u kakvoj je bio. U Belfastu će priliku dobiti Marin Leovac...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić