Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Psihopat' je od školskih dana: Bio je na dnu, zatvor ga spasio, sad je regionalna MMA zvijezda

'Psihopat' je od školskih dana: Bio je na dnu, zatvor ga spasio, sad je regionalna MMA zvijezda

Bio je problematično dijete u školi, ulazio je u tučnjave i maltretirao druge. Već su ga tad prozvali 'Psihopatom', zbog djevojke je završio u zatvoru, a to ga je opametilo i prihvatio se MMA-a. Danas je regionalna zvijezda

VIDEO

Danas mu je 30 godina, na Instagramu ga prati 162 tisuće ljudi, ima malenu kćer i suprugu te uskoro otvara svoj MMA klub u Srbiji. Vaso 'Psihopat' Bakočević u profesionalnoj karijeri ima 60 mečeva - slavio je 40 puta, 19 je puta izgubio, a jedan je meč završio remijem. Borio se od srpskog Megdana, poljskog KSW-a, do američkog Bellatora i izgradio ime koje je poznato diljem svijeta. A u školi je bio problematičan dječak i izgledalo je da će krenuti 'krivim putem'...

PRATITE UŽIVO: FNC3 Bakočević - Trušček za BMF titulu Balkana

- Nadimak 'Psihopat' sam dobio u školskim danima. Tukao sam i maltretirao djecu. Nervirali su me. Nisam volio one što imaju sve petice. Nisam dirao slabije od sebe. Dođe npr. neki novi lik u školu, visok, korpulentan. Taj je odmah imao problem sa mnom. Kad je bila grupna tučnjava, ja sam odmah išao na najvećeg. Valjda sam htio nešto dokazati. Sa najboljim prijateljem sam se potukao u osmom razredu. Pričalo se da se ne zna tko je jači i to se moralo riješiti. Prebio sam ga, sjećam se kao da je jučer bilo. Tukli smo se preko puta škole. Bila je tad lokva krvi, a žao mi je dan danas zbog toga - rekao je svojevremeno Bakočević za Kurir.

Spektakl uživo na 24sata! Vaso i Trušček za BMF titulu, 'Croata' se vraća, Adriana nastavlja niz
Spektakl uživo na 24sata! Vaso i Trušček za BMF titulu, 'Croata' se vraća,  Adriana nastavlja niz

Zatvor ga je opametio

U djetinjstvu nije bio popularan kod djevojčica, ali pronašao je način da bude primijećen. Ilegalno je imao pušku zbog koje je i uhapšen, a u zatvoru je završio jer je prebio dečka svoje djevojke. Ili drugog dečka svoje djevojke (?!) jer su obojica bili 'u igri'. 

- Zatvor je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu. Otkad sam izašao iz zatvora nisam dobio ni kaznu za parkiranje. Baš me opametilo tih mjesec dana i tu sam vidio što će mi se dogoditi budem li se zajeb**ao sa glupostima. I to me baš izvelo na pravi put. Doduše, na teži način - objasnio je Vaso koji je spas našao u slobodnoj borbi. 

Vaso i Ivica oči u oči: Sve ću dati za pojas, makar više ne hodao!
Vaso i Ivica oči u oči: Sve ću dati za pojas, makar više ne hodao!

Svoju je profi karijeru započeo 2010., a nakon 2 godine imao je skor 11-1-1, a onda ulazi u niz od tri poraza među kojima je i onaj od Ivice 'Terrora' Truščeka na FFC-u u Zadru prije sedam godina. Bio je tad Vaso mladić 'usijane glave', a Ivica iskusni borac, ali sad Crnogorac ima priliku za uzvrat. Onda ga je Ivica završio karakterističnim 'ground and poundom' u drugoj rundi.

- Potući ćemo se. Nema kod mene spremanja, tučnjava je tučnjava za mene. Tukao sam se od diskoteka pa do ovakvih eventova. Volio bih dobiti titulu BMF-a Balkana, ali ne mislim o tome ni o novcu. Ovdje sam da se osvetim za poraz prije sedam godina. Iskompleksiran sam lik i to ću napraviti.

Borio se kad je i nije trebalo

Do danas je nastupao posvuda - od srpskog Megdana, preko FFC-a, pa sve do najjačih europskih organizacija FEN-a i KSW-a. Ušao je i u kavez s Andrejem Koreškovim (29, 22-4) u Bellatoru, a spominjalo se da mu to nije zadnja borba u američkoj organizaciji. Sad ima priliku u svoje vitrine dodati titulu balkanskog BMF-a. A prošao je stvarno sve i svašta.

- Kad sam bio u Čečeniji, prije meča sam pokazivao da ću kao ubiti protivnika. Ja sam to radio zbog šou programa, nije mi palo napamet da će to netko iskoristiti za neku luđačku promociju. Taj klip ima 10 milijuna pregleda. Nisam očekivao da će me znati cijela Čečenija. Vidio sam ja da nisam dobrodošao. Srećom je prošlo sve kako treba - prisjetio se Bakočević.

POGLEDAJTE VIDEO: Vaso napao 'Croatu' nakon treninga

Pokretanje videa...

FNC3: Vaso Bakočević i Francisco Croata Barrio 00:33

A i danas je borac kojeg ili voliš ili ne voliš. Poseban, kakav je, skupio je vojsku obožavatelja, a njegova 'čepina' sad je već nadaleko poznata. S 30 je godina odradio 60 profi mečeva, a tu ne misli stati.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Borys Mankowski - Vaso Bakočević

- Mogao bih i ja rjeđe nastupati i mogao bih tada samo redati pobjede, biti kao Floyd sa 50-0 i ponašati se kao 70 posto zvijezda iz regije, no to mi nikada nije bio cilj. Ja sam ovdje da se borim i da pravim šou za bolesni narod - rekao je svojevremeno Vaso za Fight Site.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja