Obavijesti

Sport

Komentari 1

PSV je favorit, ali Alkmaar je već šokirao Ajax u polufinalu

PSV je favorit, ali Alkmaar je već šokirao Ajax u polufinalu
1

U PSV-u priznaju ulogu favorita, ali uslijed negativnih iskustava iz prošlosti pozivaju na oprez, dok su gosti uvježbavali i jedanaesterce. Utakmica počinje u 18 sati

VIDEO

AZ Alkmaar – PSV, Rotterdam, 9. svibnja (18 sati)

PSV-ov glavni cilj ove sezone bilo je osvajanje naslova prvaka, ali u tome nisu uspjeli i sada im preostaje samo utješna nagrada u vidu obrane titule osvajača kupa. U jednoj utakmici koja se igra na neutralnom terenu stadiona De Kuijp u Rotterdamu, PSV-ovci će danas pokušati nadvladati AZ iz Alkmaara iza kojega je razočaravajuća sezona u nacionalnom prvenstvu u kojoj je čak morao strahovati od ispadanja u niži rang.

- Kup je jedno od dva najveća priznanja koja možete osvojiti u nizozemskom nogometu i zato taj trofej ne treba opisivati kao utješnu nagradu. Do kraja prvenstva i nama i AZ-u ostala je još po jedna utakmica, ali smo u tom natjecanju potpuno mirni, bez ikakvih briga i možemo se fokusirati na finale u Rotterdamu. Baš iz tog razloga očekujem kvalitetan i dobar nogomet u kojem će navijači uživati. Vjerujem kako će navijači oba kluba do kraja ispuniti stadion i stvoriti odličnu atmosferu, a u takvoj atmosferi mi ne možemo podbaciti, te idemo po trofej - najavio je pohod na jedini ovosezonski trofej PSV-ov trener Dick Advocaat.

S devet osvojenih kupova PSV je treća najuspješnija momčad ovog natjecanja iza Ajaxa i Feyenoorda, dok ih AZ ima tek tri, što momčad iz Eindhovena automatski stavlja u ulogu favorita.

- PSV je mnogo puta osvajao kup, ali podsjećam i kako smo znali doživljavati neugodne i neočekivane poraze u finalima. Jako se dobro sjećam kada smo jednom potpuno neočekivano ispali od Rode i zato treba biti posebno oprezan. U kupu se igra samo jedna utakmica i svaka pogreška može biti kobna - upozorio je trener ekipe iz Eindhovena.

Za vikend su lakše povrede imali veznjak Georginio Wijnaldum i napadač Memphis Depay, koje je trener odlučio sačuvati za današnje finale. Wijnaldum je ušao tek u nastavku utakmice s NEC-om, dok je Depay cijeli susret prosjedio na klupi. Izvan pogona ostaje tek Luciano Narsingh kojeg odavno nema u kadru.

Sudeći prema rezultatima u prvenstvu, AZ bi danas trebao biti potpuni autsajder, ali momčad iz Alkmaara bila je još veći autsajder protiv Ajaxa u polufinalu pa su svejedno amsterdamsku Arenu napustili s uvjerljivom pobjedom.

- U ligi smo ove sezone dva puta uvjerljivo poraženi protiv PSV-a, ali ovo je ipak nešto drugo. Svakako mislim da nismo bez šansi, ali trebamo odigrati na jako visokoj razini, ako ih želimo pobijediti. Kako se ipak igra za trofej, možda nećemo gledati lepršavu i atraktivnu igru, ali ako ništa drugo očekuje nas borben susret i spektakl na tribinama - najavio je finale Advocaatov kolega Gertjan Verbeek.

Na pitanje da li je posljednjih dana uvježbavao penale, Verbeek je dao iskren odgovor:

- Da, vježbali smo jedanaesterce na treninzima zadnjih dana i imam već listu igrača koji će ih izvoditi, ako do njih dođe. Jedanaesterci su pomalo specifični, možete ih vježbati koliko hoćete, ali onaj pritisak na punom stadionu kada se puca odlučujući penal ne možete simulirati na treningu.

Većih problema s izostancima nema ni u AZ-u, nedostaju tek Martens i Johansson. Pogotovo je Martens bio važan igrač u Alkmaaru, ali njega nema od početka godine pa njegovo neigranje ne treba tretirati nepremostivim hendikepom.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju