Sport

Komentari 9

Pucao u Kovačevića, pobjegao autom i zapalio ga: Traže ga...

Pucao u Kovačevića, pobjegao autom i zapalio ga: Traže ga...

Atentator se pokušao riješiti dokaza tako što je kilometar dalje zapalio auto, ali u njemu su našli oružje koje bi ga moglo razotkriti. U policiji ne znaju motiv napada kao ni hoće li se napadač vratiti

Na legendarnog srpskog nogometaša Darka Kovačevića (46) pucali su u utorak ispred njegove kuće u predgrađu Atene. Srećom, napad je preživio tako što se bacio na pod.

Dogodilo se to u ulici Elpidos 2 u četvrti Glyfadi. Kako piše portal Zougla.gr, počinitelj je bio u zasjedi u automobilu Smart ispred Darkove kuće i, kad je vidio kako Srbin prilazi, izašao je iz automobila, upucao ga i pobjegao autom.

Kovačevića je hitna pomoć prevezla u bolnicu Voulin Asklepieion i njegov život nije ugrožen. Ozlijeđena mu je noga, i to ne od metka, kako se isprva, mislilo, nego od pada kojim je taj metak izbjegao.

Počiniteljev automobil pronađen je potpuno spaljen kilometar dalje, na prostoru stare zračne luke u ulici Pergamos, a u njemu je pronađeno i oružje.

Atentator se, čini se, htio riješiti dokaza, no u tome baš i nije uspio. Nakon balističkog istraživanja znat će se je li na Kovačevića pucano oružjem iz Smarta.

- Vidio sam čovjeka kako izlazi iz automobila i prilazi mi s uperenim pištoljem. Instiktivno sam se bacio udesno, a onda je pucao prema meni, otrčao, ušao u vozilo i nestao - rekao je Kovačević.

Koji je motiv napada na bivšeg napadača Crvene zvezde, Sheffield Wednesdaya, Real Sociedada, Juventusa, Lazija i Olympiacosa te bivšeg reprezentativca Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, danas šefa skautske službe kluba iz Pireja, u policiji još ne znaju.

Očito se, smatraju, radi o profesionalnom napadaču i pokušat će utvrditi hoće li se vratiti u naumi da ubije Kovačevića ili mu je ovaj napad bio samo upozorenje, kao i tko ga je poslao.

Najčitaniji članci