Obavijesti

Sport

Komentari 16

Pulišićev prvijenac u pobjedi Dortmunda protiv Hamburga

Pulišićev prvijenac u pobjedi Dortmunda protiv Hamburga
1

Thomas Tuchel prvi je put Christianu Pulišiću, novopečenom reprezentativcu SAD-a, dao punu minutažu i 17-godišnjak mu se odužio prvim golom za Borussiju Dortmund

VIDEO

Mladi američki nogometni reprezentativac hrvatskog porijekla Christian Pulišić (17) zabio je prvi gol za seniore Borussije Dortmund u jubilarnom desetom nastupu. BVB se na Westfalenu lakoćom obračunao s Hamburger SV-om. Bilo je 3-0 (2-0).

Pulišić, čiji je djed rođen u Hrvatskoj, zabio je vodeći gol za Borussiju u 38. minuti utakmice. Nakon dodavanja Matsa Hummelsa sjajno se snašao u šesnaestercu HSV-a i u gužvi s 12-13 metara pogodio prvi kut gola Renéa Adlera.

Već do poluvremena domaćini su udvostručili prednost preko Adriána Ramosa. Adler je u sedmoj minuti nastavka dobio crveni karton, što je odlučilo utakmicu, a točku na "i" odlične predstave Dortmunda nakon dramatičnog ispadanja iz Europske lige stavio je Ramos drugim golom na utakmici u 86. minuti.

Pulišić je prvi put odigrao svih 90 minuta u službenoj utakmici i odužio se treneru Tuchelu golom, a punu minutažu imao je na drugoj strani i hrvatski veznjak Ivo Iličević, dok Ivica Olić nije bio među pozvanima za ovu utakmicu.

Borussia Dortmund zadržala je minimalne izglede za hvatanje vodećeg Bayerna koji drži prvo mjesto Bundeslige sa sedam bodova više četiri kola prije kraja, dok je HSV na 12. poziciji, tri boda iznad opasne zone koju drži bremenski Werder.

U drugoj nedjeljnoj utakmici 30. kola Köln je slavio na gostovanju kod Mainza 3-2 iako je gubio 2-0 sve do 64. minute. Težak je to udarac za Mainz koji se bori za Ligu prvaka. Četvrto mjesto koje drži berlinska Hertha sada mu bježi četiri boda.

Bundesliga, 30. kolo:

  • Borussia Dortmund - Hamburger SV 3-0
  • Mainz - Köln 2-3
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub