Obavijesti

Sport

Komentari 215

Meksiko dobio svjetske prvake u spektaklu na Lužnjikiju!

Meksiko dobio svjetske prvake u spektaklu na Lužnjikiju!
1

Zbog ovog poraza Njemačka bi mogla biti druga u skupini F pa već u 1/16-ini finala možda ići na - Brazil. Nakon onih 7:1 na prošlom Mundialu... Kakav bi to prvi krug nokaut-faze bio!

VIDEO

Senzacija u Moskvi: Meksiko je pobijedio svjetske prvake Njemačku 1-0 u spektaklu na Lužnjikiju! Veliki respekt za reprezentaciju koju vodi Juan Carlos Osorio, a na čijem je golu briljirao igrač utakmice, odlični Guillermo Ochoa (i prema SofaScoreu vratar Meksika bio je najbolji na terenu).

Posla je imao i Manuel Neuer, a na kraju balade Njemačka je imala 66% posjeda lopte, 26 udaraca prema meksičkom golu, ali... Uzalud. Jedini gol na utakmici u kontri je zabio Hirving Lozano u 35. minuti, a sve što je Elf poslao prema meksičkom golu ili je otišlo pored ili je riješio Ochoa.

Meksiko se stvarno ozbiljno "potukao" sa svjetskim prvacima. Na velebnom stadionu igrao se vrhunski, svjetski nogomet. Moskovski spektakl u aztečko-germanskoj izvedbi. Ključni trenutak dogodio se nakon 35 minuta. Jedna od brojnih odličnih kontri Meksika, Chicharito otvara lijevu stranu Lozanu koji nakon driblinga zakucava loptu u desni Neuerov kut. U tom trenutku to je bio vrhunac vrhunske utakmice, ali kako je s druge strane stajala Njemačka teško je bilo da će to biti jedini gol na utakmici.

No ispalo je upravo tako, da se i Nijemci jednom - nisu uspjeli niti vratiti, a kamoli preokrenuti. A Meksiko je promašivao više nego Elf. Na njemačku nesreću, meksička nepreciznost im nije bila dovoljna jer je na Elfovu preciznost odgovarao Ochoa. Pa se nastavilo nešto što je već lagana tradicija: od posljednjih Mundiala, na četiri branitelji naslova nisu uspjeli doći do pobjede u prvoj utakmici. Jedini kojima je to pošlo za nogom bili su Brazilci, 2006. Na žalost: protiv Hrvatske.

Dakle, Njemačka ne samo da nije pobijedila nego nije uzela ni bod. Unatoč posve solidnoj igri svjetski prvaci su nakon svojih prvih 90 minuta ovog Svjestkog prvenstva - na nuli. Njihovo SP jedva da je počelo, a Elf je već u nemalim problemima. Zbog ovog poraza Njemačka bi mogla biti druga u skupini F pa već u 1/16-ini finala možda ići na - Brazil. Nakon onih 7:1 na prošlom Mundialu... Kakav bi to prvi krug nokaut-faze bio!

Svijet je gledao vrhunsku utakmicu i svjetski nogomet u Moskvi. Svaka čast i jednima i drugima! U ovoj, F skupini, u ponedjeljak od 14 sati u Nižnjem Novgorodu igraju - Švedska i Južna Koreja.

VIDI OVO: Najsmiješniji memeovi SP-a 2018!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske