Obavijesti

Sport

Komentari 69

Pušnik: Prošlo je vrijeme baba i stričeva koji nam dovode igrače

Pušnik: Prošlo je vrijeme baba i stričeva koji nam dovode igrače
1

Na prvom mjestu je čovjek, na drugom ljudskost, a na koncu red, rad i disciplina. To je mene dovelo do ovdje. Tko ne želi poštivati oružara i čistačicu, ne poštuje ni mene, kaže Pušnik

VIDEO

Na prvom okupljanju pod vodstvom novog trenera Marijana Pušnika u svečanom salonu na Poljudu pojavio se 31 igrač: Dante Stipica, Hrvoje Milić, Lorenco Šimić, Artem Radčenko, Nikola Vlašić, Nicolas Velez, Franck Ohandza, Ivo Grbić, Tonći Mujan, Ivan Mastelić, Josip Juranović, Anthony Kalik, Zoran Nižić, Marko Pejić, Toma Bašić, Josip Bašić, Tino Sušić, Fran Tudor, Frane Vojković, Marin Ljubić, Ismar Hairlahović, Ardian Ismajli, Robert Jandrek, David Domej, Petar Bosančić, Hrvoje Relota, Josip Maganjić, Davor Matijaš, Bruno Budalić, Marin Jakoliš i Ante Vrljičak.

Od prvog treninga u kadru će biti i Malijac Abdoulaye Diarra. Zbog obiteljskih razloga opravdano su odsutni Maksim Bilyi i Jefferson, a Lovre Kalinić, Karlo Letica i Ivan Delić imaju reprezentativne obveze. Marko Bencun će propustiti prvi dio priprema zbog operacije koljena. 

- Oformio sam stručni stožer, tu su liječnik Jurica Rakić, trener golmana Zoran Varvodić, stručnjak za tjelesnu pripremu Mario Tomljanović, te Žiga Kljajić i Marko Lozo moji asistenti koji će raditi poslove na terenu. Tu su i nutricionisti, kuhari, maseri, fizioterapeuti, oružari..., tvrtka TMG iz Ljubljane koja će raditi tjelesnu pripremu i oporavku nogometaša. Oni će detaljno skenirati stanje naših nogometaša. Zadovoljan sam stožerom, treba nešto vremena da se uhodamo, sigurno da će u početku biti pogrešaka, ali ne previše. Hvala Damiru Buriću koji je veliki gentleman, s kojim sam puno razgovarao i opet ću. Ostavio je momčad u dobrom stanju i dao mi dosta kvalitetnih informacija - kazao je trener Hajduka Pušnik. 

Koliko će novih igrača doći i tko će od ovih 31 otpasti?

- Ja sam iskren, ali danas ne mogu pričati o imenima. Za svaku poziciju imamo po nekoliko kandidata, a pojačanja će zavisiti o novcu i prodajama naših igrača. Radimo na tom planu, nema panike, prijelazni rok je dug. Vidjet ćemo s čim raspolažemo. Ovi koji su na prozivci ostaju s nama do puta u Austriju. Dobit će priliku, testirat ćemo ih i poslije tih nalaza upoznat ću većinu momaka detaljnije i imati kvalitetniju informaciju. Ovdje na Poljudu i zidovi imaju oči i uši pa ću paziti što govorim više nego obično. Malo mi vise i podočnjaci... Ne zbog pločica koje sam dobio nakon saobraćajne nesreće, nego zbog nespavanja. Na svim pozicijama tražimo prinove, a tri igrača su na izlaznim vratima. To su Kalinić, Milić i Sušić. Neki drugi još traže da idu, znači od golmana do napadača, sve tražimo. Nismo došli raditi revoluciju, nemamo ni novca za nju, nego smo došli stvoriti jaki Hajduk. 

Nije tajna da ste razgovarali s Ivicom Olićem i Senijadom Ibričićem.

- Tko ne bi želio dovesti Ivicu Olića, bio bi glup. A Ibričić? On je jedan od igrača s kim se i prije razgovaralo, ali i sada. Da me pogrešno ne razumijete, na Poljudu kad netko prođe kraj bifea, svi znaju da je igrač Hajduka. Ibričić je veliki igrač, zadužio je Hajduk i Hajduk njega i ako hoće trčati i boriti se, ako želi igrati razbojnički nogomet, dobrodošao je. A hoće li se naći u realnosti, proći sve testove... Pazite, Ivica Olić je napravio sjajnu karijeru, kad je došao za velike novce iz Rusije u HSV, testirali su ga sedam dana. A ovdje bi svi došli za puno novaca, a ne bi trčali i htjeli da ih doktori pogledaju. Svi koji žele doći, morat će napraviti testove, kao i svugdje u svijetu. Ja znam da ćete me gađati iz svih topova, ali prestalo je vrijeme tetki, stričeva, baba, koji dovode igrače u Hajduk. Njih dvojica su ti koji odlučuju o svim novim igračima - kazao je Pušnik i pokazao na kondicijskog trenera Tomljanovića i liječnika Rakića

Kakav je vaš stav o njemu?

- Pričali smo, ali nije imao vremena doći na Poljud. Svaki igrač s njegovim znanjem je dobrodošao ako se uklopi u ono što mu Hajduk nudi. Znamo sve njegove prednosti, dribling, slobodne udarce..., ako može još i trčati, dobrodošao je. 

Što se mijenja?

- Na prvom mjestu je čovjek, na drugom ljudskost, a na koncu red, rad i disciplina. To je mene dovelo do ovdje. Tko ne želi poštivati oružara i čistačicu, ne poštuje ni mene. Tu kroz klub prolazi svatko, i tu mora biti reda. Kao što mora biti reda u svemu. Svi su ovdje dobrodošli, nadriliječnici, homeopati, nutricionisti... ali u dogovoru s nama. Gospodin Vlašić je vrhunski kondicijski trener, i mi moramo s njim naći rješenje, da su liječnici i kondicijski treneri uključeni u rad. Imamo zakazan sastanak i sve ćemo riješiti razgovorom. 

Hoćete li koristiti usluge Kalinića, Sušića i Milića koji su na odlasku?

- Oni su članovi Hajduka i ja bih bio budala da ih ne koristim. Oni su na mojoj dispoziciji, ja na njih računam, što duže to bolje. Konkretnih ponuda za sada za njih nema, sve ostalo nema veze s istinom. 

Što ste postavili kao cilj pred sebe?

- Ponio sam duge rukave.

Kakva je situacija s Ohandzom?

- Zadnji prijedlog je operacija, mi smo u fazi traženja drugih mišljenja, međutim ozljeda je prilično delikatna i njegov povratak na teren treba pažljivo dozirati, prognoze su neizvjesne - odgovorio je doktor Rakić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom