Sport

Komentari 29

Rađa i Divac tužan dan završili uz tamburaše: Na repertoaru su se našli Oliver, klapa Intrade...

Rađa i Divac tužan dan završili uz tamburaše: Na repertoaru su se našli Oliver, klapa Intrade...

Nakon pogreba Dušana Ivkovića dan su završili u restoranu u Skadarliji na zajedničkoj večeri uz pjesmu i tamburaše koji su pokušali popraviti raspoloženje. Zasvirali su tamburaši mnoge poznate pjesme

Legendarnog srpskog trenera Dušana 'Dudu' Ivkovića u utorak je u Beogradu na posljednje počivalište ispratilo mnoštvo ljudi. Do automobila koji je Dudin lijes vozio do groba odnijeli su ga Dino Rađa, Jure Zdovc, Vlade Divac, Željko Obradović, Žarko Paspalj i Predrag Danilović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tužan dan završili su u restoranu u Skadarliji gdje, na zajedničkoj večeri uz pjesmu i tamburaše koji su pokušali popraviti raspoloženje. Zasvirali su tamburaši mnoge pjesme, od "Cesarice", "Da te mogu pismom zvati", "Miljacke", Bajagini "Moji drugovi" i tako dalje.

Na sprovodu na Novom groblju u Beogradu je bilo mnoštvo bivših košarkaša, kao i okupljenih ljudi koji su posljednji put došli pozdraviti velikog trenera. Video s posljednjeg ispraćaja možete pogledati OVDJE.

Ivković je u Radničkom i započeo trenersku karijeru koja se pretvorila u jednu od najvećih na ovim prostorima. Najveće je uspjehe ostvario s reprezentacijom Jugoslavije s kojom je tri puta bio europski prvak u Zagrebu 1989., Rimu 1991. i Ateni 1995., a 1990. i svjetski prvak u Argentini.

Dva je puta osvajao Euroligu s Olympiacosom, a uz grčki klub te Radnički trenirao je Anadolu Efes, PAOK, AEK, CSKA, Šibenku, Partizan, Aris, Panionios, Vojvodinu i Dinamo Moskvu. Uzimao je trofeje u Kupu Radivoja Koraća, Kupu Raymonda Saporte, ULEB kupu, osvajao prvenstva i kupove Jugoslavije, Grčke i Rusije... Trenersku karijeru okončao je 2016. godine.

Najčitaniji članci