Obavijesti

Sport

Komentari 30

Raspustili Rađin stručni savjet!

Raspustili Rađin stručni savjet!

Iako u medijskim istupima nije davao do znanja da misli otići, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac nakon odluke Upravnog odbora HKS-a napušta mjesto u Stručnom savjetu, kao i ostali

VIDEO

Vodstvo Hrvatskoga košarkaškog saveza raspustilo je Stručni savjet za mušku košarku ovaj petak, 12 dana nakon debakla i poraza od Finske u Rijeci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Pokretanje videa...

Rađa i Divac na večeri 00:46

Članovi Stručnog savjeta bili su Dino Rađa (55) kao predsjednik od 2015. te Toni Kukoč (53), Damir Knjaz i Aramis Naglić uz predstavnike klubova.

Priopćenje HKS-a prenosimo u cijelosti:

"Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na 34. sjednici održanoj elektroničkim putem u petak, 15. srpnja 2022. donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora.

Upravni se odbor Stručnom savjetu zahvaljuje na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, no s obzirom na nemogućnost adekvatnog djelovanja uslijed novonastalih okolnosti, donosi se odluka o promjeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida tijelo Stručnog savjeta za mušku košarku.

Upravni odbor će u dogledno vrijeme donijeti odluku o daljnjim koracima vezanima uz stručno djelovanje na razini HKS-a te o istome bez odgode obavijestiti javnost."

Na vrhu saveza ostaju Stojko Vranković kao predsjednik, Nikola Rukavina kao dopredsjednik i Joke Vranković kao tajnik. Poziciju bi trebao sačuvati i izbornik Damir Mulaomerović, koji će povesti Hrvatsku u kvalifikacijama za kvalifikacije za EuroBasket 2025., ali i glavnom turniru ovogodišnjeg EuroBasketa.

'Treba stvari gledati iz realnog kuta'

Uoči utakmice Slovenije i Hrvatske u Ljubljani, Rađa je u intervjuu za Sport Klub djelova smireno po pitanju budućnosti.

- Gledaj, uvijek ti je kao sportašu razočaranje kad ne napraviš nekakav rezultat. Međutim treba gledati stvari iz realnog kuta. Mi sad imamo četiri igrača koja nismo imali ranije u kvalifikacijama. Naravno da djelujemo skroz drugačije. Mi smo malo tržište, nas ima četiri milijuna. U usporedbi s nekim Poljacima, Grcima, Francuzima kojih ima 30, 40, sigurno imaju veći bazen iz kojeg biraju. Kad nam je sezona, kad nam Euroliga i NBA ne daju igrače, jako smo osakaćeni. Čak i da prođemo u sljedeći krug, opet se postavlja pitanje što će biti u onom dijelu kvalifikacija kad ne budemo imali NBA igrače - govorio je Rađa.

Hrvatska je tu utakmicu izgubila, kao i onu od Finske u nevjerojatnoj završnici. Ponovno neće vidjeti Mundijal, kao ni Olimpijske igre. Ispala je u niži rang europske košarke i protiv Poljske, Švicarske i Austrije morat će se boriti da uopće igra glavne kvalifikacije u sljedećem ciklusu za EP.

'Trebamo se pogledati u ogledalo, svi se*u po savezu'

"Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već ždrijeb odnese!", sarkastičan je bio bivši izbornik Aco Petrović.

Dino je u razgovoru za Antenu Zadar bio dosta kratak i oštar po pitanju kritika prema savezu nakon poraza od Finske.

- Moramo se malo pogledati u ogledalo, svi se*u po savezu!

Na konstataciju novinara da i navijači Zadra koji prate reprezentaciju nisu zadovoljni i da ima onih koji bi bili najsretniji da napusti HKS Rađa je ispalio:

- Ti navijači Zadra, jesu li se ikad pogledali u ogledalo i zapitali kojeg je to igrača svjetskog kalibra nakon Arijana Komazeca KK Zadar izbacio? I da takvi navijači traže moju ostavku, takvi navijači uopće nemaju pravo glasa! Kad bi se slušalo navijače, gdje bi mi došli? Ostavka? Bit ću u HKS-u dok god je i Stojko tu.

'Hrvatska košarka na najnižim granama'

KK Zadar odgovorio mu je idući dan.

"Nastavno na uvredljive izjave predsjednika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza gospodina Dina Rađe u kojima je izravno prozvao navijače Košarkaškog kluba Zadar, ovim putem želimo stati u obranu i dignitet naših navijača te najoštrije osuđujemo ovakav način komunikacije, pogotovo prema onima koji još uvijek vjeruju u hrvatsku košarku.

Podsjećamo gospodina Rađu da je i on u svojoj košarkaškoj karijeri branio zadarske boje, kao i gospoda Vrankovići, te im je tada mišljenje i glas zadarskih navijača itekako značio. 

Zadar: Skupljeno dovoljno novaca za operaciju Stephanie Milde

U situaciji kada je hrvatska košarka svedena na najniže razine u svojoj povijesti, mišljenja smo da bi svi oni koji obnašaju najviše funkcije trebali preuzeti odgovornost za ovakvo stanje te se minimalno ispričati svima. 

Sportski je priznati poraz a da ne bi ostalo samo slovo na papiru - mi kao Košarkaški klub Zadar preuzimamo odgovornost za sve loše što se događalo u klubu i ispričavamo se našim navijačima na svemu što su proživljavali ili proživljavaju te ovim putem pozivamo vodstvo Saveza da naprave isto i javno se ispričaju, kako zadarskim, tako i svim ljubiteljima ovoga sporta. Jer oni su jedini razlog zbog kojeg još uvijek postojimo."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja