Obavijesti

Sport

Komentari 8

Radikalne metode: Bez kobri i balvana nema velikih pobjeda

Radikalne metode: Bez kobri i balvana nema velikih pobjeda
7

Ludi indijski boksač odlučio je brzinu u ringu trenirati izbjegavajući kobre. Neuništivi Fedor je trenirao s ciglama i kotačima, a Kostelići su trčali šumom, nosili balvane

VIDEO

Zbog siromaštva obitelj Kostelić nije si mogla osigurati ni spavanje, a kamoli neke ozbiljnije uvjete za treniranje. Ante nije imao za teretane niti za većinu stvari koje današnji sportaši imaju, ali je zato imao nevjerojatnu volju i vjeru da mogu uspjeti.

Odveo je Janicu i Ivicu u prirodu i trenirao ih koristeći se onim što bi ondje našli. Nosili su balvane na leđima, trčali po stijenama i šutjeli. Ova metoda treninga na kraju je dovela do toga da je Janica jedna od najboljih skijašica svih vremena, a Ivica je, nakon bezbroj ozljeda, umjesto da se povuče, došao do Svjetskoga kupa.

Iako su s godinama i zarađenim novcem priskrbili vrhunske uvjete, ti treninzi od njih su stvorili prvake. Jer nakon onog što su oni prošli trenirajući u najgorim mogućim uvjetima, naučili su se boriti sa svim problemima koje sport i život donose.

Još su neki sportaši trenirali na takav način, a najbolji je primjer ruski borac Fedor Emeljanjenko.

Kako bi se što bolje pripremio za meč, Fedor bi otputovao u Sibir i tamo se čeličio u neljudskim uvjetima. Svoje je tijelo izlagao velikim hladnoćama, ali je zato na mečeve dolazio spremniji nego bilo koji drugi borac. Osim toga, Fedor je znao iz runde u rundu mijenjati sparing-partnere i cijelo vrijeme klečati.

Zbog toga su mečevi u kojima bi Fedor u parteru ostvario dominantnu poziciju vrlo brzo bili gotovi. Protiv njega se nitko nije mogao obraniti, udarcima je razarao i najčvršće gardove. Godine su učinile svoje, Fedor je izgubio dva meča u nizu, ali danas je vjerojatno najbolji borac koji se ikad bavio ovim sportom.

No Fedor Emeljanjenko, koliko god imao čudne pristupe treningu, barem se nije dovodio u opasnost kao indijski boksač Jagdish Kumar.

Čovjek je u želji za boksačkom slavom otišao toliko daleko da je odlučio trenirati s kobrama. Smatrao je da će ga dvije kobre u ringu stimulirati na brži rad nogu. Nakon što ga je jedna ugrizla, shvatio je da mu to i nije bila baš najpametnija ideja.,

No u cijeloj ovoj priči on je jedini kojeg ekstremni način treniranja nije doveo do svjetskog vrha. Ostali sportaši koji su se penjali prema vrhu na neuobičajen način na kraju su ga i našli. Postali su najbolji na svijetu poput naših Janice i Ivice Kostelić ili stigli barem blizu tome.

Izvan stadiona - Barry Bonds

Jedan od najboljih udarača svih vremena u MLB-u Barry Bonds trenirao je jačinu zamaha u plitkom bazenu. S obzirom na to da je voda puno gušća od zraka, istrenirao je zamah da je loptice slao izvan stadiona. 

Ma kakav Ali - Jagdish Kumar

Svojedobno je indijski boksač Jagdish Kumar odlučio na brzini raditi uz pomoć dvije kobre, izbjegavajući njihov ugriz. Nažalost, ovu je metodu vrlo brzo ukinuo jer ga je jedna od njih ugrizla. Ubrzo je shvatio da ništa od njega i povukao se.

Cigle su čudo - Fedor Emeljanjenko

Trenirajući u Sibiru na užasnim hladnoćama, Fedor je postao otporan na sve. Umjesto utega nerijetko je vježbao ciglama, kotači su mu bili sastavni dio “teretane”, a zbog svega što je tamo iskusio, postao je neustrašiv. Nije toliko bitno što ga netko može nokautirati, bitno da je na toplom. Zbog toga i je vjerojatno najveći.

‘Umri’ muški - Mile Smodlaka

Vaterpolski treneri sidrašima nerijetko daju gumu s felgom koju ovi nose oko vrata, s njom plivaju, a nekad čak i igraju trening-utakmice. To je napor koji je neizdrživ, ali kad skinu kotač sa sebe, ‘lete’ po bazenu. Smodlaka je prošao tu školu... 

Čudesni Gips - Janica i Ivica

Zbog siromaštva Ante Kostelić nije mogao svojoj djeci priuštiti skupe teretane, ali improvizacijom ih je doveo na svjetski vrh. Trčali su šumom, za snagu nosili balvane, a za ravnotežu i spretnost trčali po stijenama.

Što će mi teren - Ana Ivanović

Zbog straha od NATO-ova bombardiranja Beograda, ljudi kojima je srpska tenisačica bila okružena došli su na zanimljivu ideju. Ispraznili su jedan beogradski bazen, od njega napravili teniski teren na kojem je Ana Ivanović trenirala.

Dinamo - Okačili padobrane za brzinu

Nogometaši Dinama znali su sprintati s padobranom na leđima. Golemi otpor u konačnici im je donio veću brzinu i eksplozivnost.

Hajduk - Evo vam utezi pa ih vucite

Zbog istog razloga zbog kojeg su dinamovci upotrebljavali padobrane, Splićani su koristili utege, koje su vukli dok su sprintali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...