Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Radna obveza za taekwondo trenere: Snimajte videe vježbi

Krizna grupa Hrvatskog taekwondo saveza sastala se kako bi odlučila na koji način pomoći svojim članovima da treniraju kod kuće. Trenerima na plaći uvedena je radna obveza, a ostali se također mole da se uključe

World Taekwondo Championships - Day Two - Manchester Arena
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
0 komentara

Karantena i prekid svih oblika treninga štetit će profesionalnim sportašima, ali i sportu općenito. Djeca se masovno ispisuju iz klubova, a oni koji žele trenirati ograničeni su prostorom i mogućnostima. Dok neki sportovi, poput plivanja, primjerice, ne mogu u potpunosti nadoknaditi propušteno, neki još uvijek pokušavaju izvući najbolje iz situacije. 

Rio Olympic Games 2016 - Day Fourteen | Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Tako je Upravni odbor Hrvatskog taekwondo saveza donio radnu obavezu za sve profesionalne trenere zaposlene preko HTS-a. Najkasnije do nedjelje navečer moraju snimiti dva videofilma, te još jedan u sljedećem tjednu kako bi se održao kontinuitet treninga.

- Izoliranost djece bit će sve veći problem. Postoji opasnost da djeca izgube naviku treniranja i da do jeseni izgubimo cijelu jednu generaciju. Zato u ovim izvanrednim okolnostima moramo pokazati TKD solidarnost – navodi se u odluci Krizne grupe Saveza, koju potpisuje predsjednik HTS- a Anto Nobilo.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Iz tog razloga svim trenerima se preporučuje snimiti videe s treninzima za mlađe dobne skupine te ih staviti na YouTube.  Videi bi se linkali na stranicu HTS-a kako bi svi treneri mogli proslijediti što im odgovara svojim članovima.

Treneri kojima je uvedena radna obveza moraju snimiti videe u trajanju od 45 minuta koji će sadržavati motivirajuće izjave te objašnjenja što se radi. Cijeli trening treba biti koncipiran tako da se odradi u dva do tri četvorna metra sobe te treba sadržavati zagrijavanje na mjestu, gimnastiku, glavni dio treninga te završno istezanje.

Naši partneri pišu
Message