Obavijesti

Sport

Komentari 63

Radošević: Salzburg je baš kao 'mali Real', ali Rijeka ima Keka

Radošević: Salzburg je baš kao 'mali Real', ali Rijeka ima Keka
1

Vidjet ćemo. Igrao sam i za jedne i za druge, svaka momčad ima svoje prednosti, tako da je teško reći. Volio bih da dalje ode Rijeka, ipak je to naš, hrvatski klub, rekao je Josip Radošević

VIDEO

Svaka čast svim prinovama Hajduka, ali najveće pojačanje za ovogodišnju Carrillovu momčad definitivno je Josip Radošević, koji je donio sigurnost u vezni red, profesionalnost na trening, te ozbiljnost u svlačionicu. 

- Kad sam odlazio, ostavio sam jedan Hajduk, a po povratku sam zatekao drugi. Okruženje je potpuno drugačije, dosta toga se promijenilo, naravno na bolje, puno se ulaže, evidentno je da se misli na ono što nas sve skupa čeka u budućnosti - ustvrdio je povratnik u redove Hajduka, koji nikad nije bio od velikih riječi. 

Pogotovo nije sada, nakon iskustva igranja u Italiji, Španjolskoj i Austriji, gdje je potpuno sazrio. Sve što kaže, maksimalno je ozbiljno, i svodi se na guranje momčadi, a ne sebe u prvi plan. 

- Pokušavamo provesti trenerove zamisli u djelo, i svaku utakmicu davati svoj maksimum. Vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, i da će biti sve bolje i bolje. Imamo kvalitetu, dobri smo kao momčad, još kad se uigramo, bit će još i bolje, a svatko od nas može se popraviti. Ne bih nikoga izdvajao, zato što svako daje svoj maksimum, u prvom planu nam uvijek mora biti kolektiv.

Nasmijao se tek na konstataciju kako smo ga u opisnoj ocjeni nakon pobjede nad Levskim nazvali 'kućni meštar', jer baš kao što oni znaju i stignu popraviti sve, i vodu, i struju, i plin..., tako i Josip zna i stigne pokrpati sve rupe u Hajdukovom veznom redu i obrani. 

- Drago mi je, sviđa mi se ta usporedba - nasmijao se, ali se brzo vratio uobičajenoj retorici. 

- Tu sam da pomognem. Moje je da dam sve od sebe za momčad, a imam još dosta mjesta za napredak. Svi možemo puno bolje, pa tako i ja.

Josipov forte su energija i visoki ritam kojim dominira u sredini terena. Obzirom na činjenicu da se jako puno troši, pogotovo u ritmu od dvije utakmice tjedno po velikim vrućinama, logično je da i njemu Carrillo ponudi odmor i osvježenje.  

- Nemam problema s umorom. Ima dosta vremena za oporavak između utakmica, a ja dosta radim na tome. Sve velike momčadi igraju dva puta tjedno, tako da se onaj tko želi igrati na vrhunskoj razni mora priviknuti i na taj ritam. Igrao sam u Italiji i Španjolskoj, no najnaporniji ritam bio je u Austriji, gdje smo igrali paralelno prvenstvo i Europu. Ako si zdrav i ako dobro treniraš i vodiš računa o oporavku, kad jednom uđeš u ritam dvije utakmice tjedno, putovanja, treninge... navikneš se i sve možeš podnijeti.  

Usporedba klubova i liga je nezahvalna, no Josip je ipak izdvojio specifičnosti svake od sredina u kojima je nakon Hajduka igrao. 

- U Italiji sam bio dio top momčadi, s vrhunskim igračima od kojih sam puno toga naučio, pogotovo u taktici i individualnom radu. U Napoliju sam sazrio i kao osoba, tako da mi nije bio problem napraviti iskorak u Rijeci, u kojoj sam više igrao. U Španjolskoj se definitivno igra najkvalitetniji nogomet, i najbolja je atmosfera oko nogometa, vidi se da ljudi uživaju, tako da je i igračima puno lakše i ugodnije igrati. U Austriji sam igrao za 'mali Real', Salzburg je po organizaciji i ulaganjima definitivno vrhunska sredina, a to su potvrdili i osvajanjem Lige prvaka za mlade. Imaju odlične uvjete, jako kvalitetno se radi...

U trećem pretkolu Lige prvaka sljedećeg tjedna sastaju se dva Josipova bivša kluba, Rijeka i Salzburg. Trebala bi to po svemu biti vrhunska nogometna predstava. 

- Baš ću s posebnim guštom gledati utakmicu - priznao je Josip, no ne i tko je za njega favorit.

- Vidjet ćemo. Igrao sam i za jedne i za druge, svaka momčad ima svoje prednosti, tako da je teško reći. Volio bih da dalje ode Rijeka, ipak je to naš, hrvatski klub. Jako su kvalitetna momčad, imaju dobroga trenera... 

Pitanja o tome tko će biti prvak, hoće li Hajduk proći Brondby... ostala su bez odgovora. 

- Idemo utakmicu po utakmicu, nema potrebe žuriti. Gledamo samo sebe, brinemo samo o svojim utakmicama, i samo tako ćemo moći dati svoj maksimum. Nema potrebe trošiti energiju razmišljajući o stvarima na koje ne možete utjecati ili koje su u dalekoj budućnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'