Radovich: Emmy ću donijeti majci u Zadar. Hvala Dariju Srni | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Radovich: Emmy ću donijeti majci u Zadar. Hvala Dariju Srni

Radovich: Emmy ću donijeti majci u Zadar. Hvala Dariju Srni

Hrvatsko-američki producent Pete Radovich stiže u Zadar s Emmy nagradom koju je osvojio za dokumentarni film Football Must Go On. Radovich je naglasio koliko mu ova nagrada znači

VIDEO

U sklopu spektakularne dodjele Sports Emmy Awards održane u New Yorku, istaknuti američko-hrvatski producent i kreativni direktor američkog CBS Sports Pete Radovich osvojio je četiri prestižne nagrade.

U iznimno jakoj konkurenciji kategorije Outstanding Documentary Series nalazile su se globalno popularne serije kao što su Netflixova Drive to Survive, Hard Knocks i Quarterbacks s Patrickom Mahomesom, a Emmy je otišao u ruke Petea Radovicha za dokumentarni film Football Must Go On koji je imao svoju svjetsku premijeru prošle godine na Sunset Sports Media Festivalu (SSMF) u Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO: Zadarski 'Pozdrav Suncu'

Pokretanje videa...

01:01

Radovich u svojoj bogatoj karijeri osvojio je ukupno 45 Emmy nagrada u 18 različitih kategorije. Iako od rođenja živi u New Yorku, jedan od najnagrađivanijih svjetskih TV producenata cijeli je život vezan za Zadar i otoke Pašman i Zverinac.

U svom govoru zahvale Radovich je istaknuo kako je nastao ovaj dokumentarac te zahvalio svom sunarodnjaku Dariju Srni, direktoru Šahtara iz Donjecka koji je bez oklijevanja pristao na suradnju i omogućio snimanje njegove momčadi kako bi se svijetu ispričala njihova priču usred rata u Ukrajini.

Erste Plava liga posjetila Zadar, zavoljeli ju djeca i roditelji...
Erste Plava liga posjetila Zadar, zavoljeli ju djeca i roditelji...

- Ovaj Emmy za mene je posebno značajan jer sam prvi put tijekom svoje karijere prepoznat u Americi za nešto što ima poveznicu s Hrvatskom. Svjetska premijera na Sunset Sports Media Festivalu u Zadru, rodnom gradu moje majke, kao i povezanost s Darijem Srnom u ovoj priči, učinili su ovaj trenutak zaista posebnim i nezaboravnim za mene. Planiram donijeti ovaj Emmy u Hrvatsku i čuvati ga kod svoje majke u Zadru - rekao je Pete Radovich.

Radovich osvojio je tri Emmy nagrade za produkciju Super Bowla LVIII održanog 11. veljače, koji je postao najgledaniji televizijski program u povijesti Amerike sa 124 milijuna gledatelja. Kao kreativni direktor i potpredsjednik produkcije, Radovich je bio odgovoran za uvodnu emisiju i prijenos utakmice. Jedna od tri nagrade bila je za uvodni show My Way, za koji je producirao i režirao remix pjesme Franka Sinatre, uz dopuštenje obitelji Sinatra. Ovaj uspjeh dodatno je potvrđen činjenicom da je Radovich osvojio Emmy za Outstanding Open u šest od posljednjih sedam Super Bowla koje je producirao. Još jedan Emmy osvojio je kao koordinacijski producent za dokumentarni film o NFL-u You Are Looking Live! u kategoriji Outstanding Edited Special, kojim je prikazana povijest i srž NFL-a.

Svi zaljubljenici u sport i medije imaju jedinstvenu priliku upoznati i poslušati zanimljive priče Petea Radovicha početkom lipnja u Zadru na trećem izdanju globalno prepoznatog Sunset Sports Media Festivala, priopćili su organizatori festivala.

Kao ambasador ovog prestižnog događaja, Radovich je također jedan od zaslužnih što u Zadar dolazi najtrofejniji trener u povijesti američkog nogometa Billa Belichicka, a na impresivnom popisu govornika nalaze se i proslavljeni nogometaš Alessandro Del Piero, nagrađivani autor biografija najvećih nogometaša Guillem Balague, sportski velikan Ivica Kostelić i brojna druga velika imena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal