Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši u Makarskoj protiv Ukrajine, vratio se Newton

Ragbijaši u Makarskoj protiv Ukrajine, vratio se Newton
6

Dođite svi u subotu i postanite dio povijesti, poručio je Svaguša, a izbornik Poša naglasio je: 'Postavili smo visoke standarde ulaskom u ovaj rang natjecanja'. Utakmica je u 14.30 uz prijenos na MaxSportu

VIDEO

Deset godina hrvatski ragbijaši nisu igrali u Makarskoj. Na stadion na kojem je odigrala svoje najveće utakmice, protiv Rusije i Italije krajem '90-ih, reprezentacija se vratila proljetos, kada je ugostila Švicarsku. A ovih je tjedana Makarska opet središte ragbija u Hrvatskoj.

Nakon što su Ukrajina i Litva odigrali utakmicu Trophy divizije europskog Kupa nacija, na Gradskom sportskom centru u subotu od 14.30 sati, uz prijenos na MaxSportu, sučelit će se Ukrajina i Hrvatska, a 18. studenoga i Hrvatska i Švedska.

Pokretanje videa...

Ragbi 7 reprezentacija 00:40

Tako će Makarani još jednom srdačno dočekati i bodriti svoju reprezentaciju, kao što su uvijek radili i kao što su u travnju napunili tribine u povratničkoj utakmici sa Švicarcima.

- Iznimna mi je čast nastupati za hrvatsku reprezentaciju, posebno u mojoj voljenoj Makarskoj. Zahvalan sam obitelji, izborniku, svim svojim trenerima koji su radili sa mnom da dođem do ovog nivoa, a posebno treneru Nenadu Mračeviću, koji me doveo u ragbijaški klub i započeo raditi s našom generacijom, koja je ostvarila izvrsne rezultate. Dođite svi u subotu i postanite dio povijesti! - poručio je Marko Svaguša, reprezentativac i igrač Makarske rivijere.

Hrvatska je natjecanje otvorila porazom u Pragu od Češke 48-22, a uoči Ukrajine izbornik Anthony Poša napravio je nekoliko promjena u sastavu. Iz Južnoafričke Republike došao je Jason Newton, koji nije mogao u Češku zbog posla, a u startnu je postavu upao i mladi Matej Buljanović.

Makarska: Ragby Trophy divizija: Hrvatska - Švicarska

- Postavili smo visoke standarde ulaskom u ovaj rang natjecanja i u Češkoj nismo bili dovoljno dobri, bez obzira na neke objektivne okolnosti koje nam nisu išle na ruku. Sad ćemo barem do utakmice odraditi četiri treninga i vjerujem u ove momke - rekao je Poša.

Protiv Ukrajine će igrati: Mau’u, Altamirano, Biškić, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša, Galić, Perić, Newton, Jurišić, Pavlović, Grčić, Majstrović, Buljanović, Vranešević, a na klupi će biti Brčić, Petera, Kordun, Majić, Rudić, Lerotić, Perica i Vlajčević.

Makarska: Ragby Trophy divizija: Hrvatska - Švicarska

U subotu igraju i Litva - Švicarska, a poredak je ovakav: Češka 5 bodova (2 utakmice), Litva 4 (1), Švicarska 4 (1), Švedska 4 (2), Ukrajina 0 (1), Hrvatska 0 (1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše