Obavijesti

Sport

Komentari 17

Rakete, suzavac, prekid od 30 minuta, "helić" i Gana u finalu

Rakete, suzavac, prekid od  30 minuta, "helić" i Gana u finalu
22

DIVLJAŠTVO Gana je pobijedila domaćina Afričkog kupa nacija, reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje 3-0. Domaći navijači pretukli su gostujuće i napravili kaos

VIDEO

Gana je izborila finale Afričkog kupa nacija pobjedom protiv Ekvatorijalne Gvineje u Malabu 3-0. Ekvatorijalna Gvineja domaćin je 30. izdanja Afričkog kupa nacija, no neće tako skoro opet biti.

REUTERS/PIXSELL

Domaći navijači nisu se proslavili, najblaže rečeno. Divljali su, tukli ganske navijače, na njih ispaljivali rakete i gađali ih bocama. Utakmica je bila prekinuta više od pola sata, a ganski navijači sigurnost su potražili na travnjaku.

VIDEO

U tom kaosu, policija je suzavcem smirivala navijače Ekvatorijalne Gvineje , iznad tribine letio je helikopter, ali i njega su domaći biseri gađali raznim predmetima, a sve to igrači su promatrali s travnjaka. Naime, iako je do kraja utakmice ostalo svega 10-ak minuta, Gana je imala 3-0 , no domaći igrači radili su veliki pritisak na delegata i suce jer su željeli odigrati utakmicu do kraja. Nikome nije bilo jasno zašto sudac jednostavno ne prekine taj kaos i pošalje igrače u svlačionicu.

- Dobro je što nitko nije poginuo. Sve je nalikovalo na ratnu zonu. Ovo je 21. stoljeće, a na tribini su bili barbari. Moralo je biti više policije, na tribinama i oko stadiona. Pa na stadionu sam ih jedva izbrojao 50 - rekao je predsejdnik ganskog saveza Kwesi Nyantakyi.

REUTERS/PIXSELL

Razlog je možda bio taj što je policija navijače Gane , koji su bili iza jednog gola, evakuirala kroz tunel kojim igrače vode prema svlačionici. Ali to nije mogla napraviti odmah, jer su se ispred stadiona sakupili navijači Ekvatorijalne Gvineje koji su čekali da gosti izađu. Kad su njih rastjerali , gosti su bili evakuirani, utakmica je nastavljena, a Gana je izborila finale protiv Obale Bjelokosti koja je bila bolja od DR Konga 3-1.

Za Ganu su protiv Ekvatorijalne Gvineje zabili Jordan Ayew (42- penal ), Mubarak Wakaso (45) i Andre Ayew (75). Finale je na rasporedu 8. veljače u Bati, a utakmica za treće mjesto dan ranije u Malabu.

REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...