Obavijesti

Sport

Komentari 490

Barçin napadački trolist riješio derbi, Mandžo zabio iz penala

Barçin napadački trolist riješio derbi, Mandžo zabio iz penala
4

Trolist Messi - Neymar - Suárez je pogađao, a Mario Mandžukić zabio iz penala za tračak nade Atlética, no Barcelona je pobijedila 3-1 u derbiju 18. kola Primere...

VIDEO

Lionel Messi skrivio je prvi penal u karijeri, Mario Mandžukić zabio, no Barcelona je odnijela sva tri boda iz derbija protiv Atlética. Rastrčana napadačka linija Messi - Neymar - Luis Suárez zabijala je u jednoj od najkvalitetnijih napadačkih predstava sezone "blaugrane", posebice u prvom poluvremenu. Završilo je 3-1.

Kao da su sve peripetije oko odnosa trenera Luisa Enriquea i Messija dale dodatnu energiju domaćinu, Barça je od prve minute derbija krenula uraganski. Neymar je bio najagilniji; prvo je proigrao Messija koji je u devetoj minuti pucao pokraj gola, a tri minute poslije uloge su se zamijenile, a lopta ovaj put završila u mreži .

Messi je u jednom od brojnih prodora po desnoj strani šesnaesterca dao usporednu loptu s gol-linijom za Suáreza koju je Urugvajac promašio, ali nije Neymar i u praznu mrežu zabio za 1-0 .

Reuters/PIXSELL

Nedugo potom Neymaru je Giménez nehotice raskrvario gležanj u trenutku šuta, no vratio se Brazilac nakon pružanja pomoći. I ne samo to, u 23. minuti dobio je kao na pladanj Suárezovu loptu s desne strane, ali glavom je promašio okvir .

Nakon kraćeg smirivanja Barçine dominacije Mario Mandžukić dobio je žuti karton zbog udaranja laktom Sergija Busquetsa , a u 35. minuti, dvije minute poslije, Luis Suárez zabio je drugi prvenstveni gol nakon prve kontroverzne odluke suca Alberta Undiana Mallenca . Lionel Messi, naime, primio je rukom loptu na sredini terena, potom se sjurio prema šesnaestercu i proigrao Urugvajca koji se fino snašao pred Moyom i udvostručio domaće vodstvo.

Bili su to trenuci apsolutne dominacije "blaugrane", no nakon povratka iz svlačionice Atlético je izašao odlučniji i bolji, a nakon nove greške glavnog suca vratio se u utakmicu. U 56. minuti Messi je malo okrznuo po nozi Gámeza u šesnaestercu, a igrač Atlética potom pao kao pokošen. Sudac je pokazao na penal kojega je mirno izveo Mandžukić i zabio sedmi gol u prvenstvu .

Već u sljedećem napadu penal je tražila i domaća publika jer je Giménez u skoku udario Ivana Rakitića , no sudac ovaj put nije ništa dosudio. Diego Simeone nedugo potom uveo je Fernanda Torresa i zaigrao s tri napadača, a Barcelonin krvnik (sedam golova joj je zabio) našao se u dvije izgledne šanse, ali oba puta nije uspio matirati Brava .

Tenzije su u samoj završnici porasle pa je na terenu bilo puno naguravanja, no nakon novog gola Lionela Messija sve je bilo riješeno . Tri minute prije kraja Argentinac je prvo primio dugačku loptu s lijevog boka te proigrao Rakitića koji mu je vratio loptu, a Leo ju je provukao u mrežu za konačnih 3-1 . Odmah potom Rakitić je izašao iz igre uz ovacije Camp Noua, a Mandžukić je proveo na terenu svih 90 minuta.

Reuters/PIXSELL

Barcelona je ovom pobjedom došla na bod zaostatka od vodećeg Reala, ali uz utakmicu više , a Atlético je sada treći s četiri boda manje od Reala i tri od Barçe.

Primera, 18. kolo

  • Barcelona - Atlético Madrid 3-1 (Neymar 12', Suárez 35', Messi 87' / Mandžukić 57')
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 490
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz