Rakitić: Ma ne brinite se, ovaj put nećemo zakazati | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rakitić: Ma ne brinite se, ovaj put nećemo zakazati

Rakitić: Ma ne brinite se, ovaj put  nećemo zakazati
5

Grci su slabiji nakon odlaska Rehhagela. Oni trebaju više razmišljati o nama nego mi o njima. Bolja smo momčad. Jelavić je nova snaga repke

VIDEO

24sata: Bliži se početak kvalifikacija, kakva su Vaša očekivanja?
Mi smo sigurno favoriti u toj skupini. Grci su, vjerujem, puno slabiji nakon odlaska Rehhagela. Oni trebaju više razmišljati o nama nego mi o njima. Hrvati se ne trebaju brinuti jer ćemo se plasirati na Euro 2012. godine. Ovaj put nećemo zakazati.
24sata: Jesu li golmani problem hrvatske reprezentacije?
Stalno se potencira to pitanje. Mislim da imamo jako dobre golmane. Nisu među najboljima na svijetu, ali su pouzdani i to je bitno.
24sata: Je li Jelavić nova zvijezda naše momčadi?
Mene Nikica nije nimalo iznenadio. Dobro ga poznajem i gol u Bratislavi potvrda je klase. Sjajno je imati takvu konkurenciju u napadu. Jelavić će biti naša velika snaga.
24sata: Koga biste iz mlade repke priključili A momčadi?
Najradije sve. Pa ti su dečki odlični. Igrao sam nekoliko utakmica s njima. Vida, Badelj, Lovren, Perišić, Vrsaljko... Doista se ne trebamo brinuti za budućnost našeg nogometa.
24sata: Tko će osvojiti naslov prvaka u Njemačkoj?
Realno Bayern. Ipak je najjači. Mi smo mu blizu, ali bit će nam jako teško. U vrhu će uz Schalke 04 i Bayern biti i Hamburg.
24sata: Koliko Schalke može napraviti u Ligi prvaka?
Skupinu sigurno može proći. Mislim da je naša realnost četvrtfinale kao i prije dvije sezone. Jači smo nego lani i neće nikom biti lako s nama.
24sata: Tko su glavni favoriti ove sezone u Ligi prvaka?
Vjerujem da je gotova dominacija Engleza u ovom natjecanju. Novi europski prvak bit će Barcelona, Bayern ili Mourinhov Real. Te tri momčadi djeluju mi najjače u Europi. Inter je puno izgubio odlaskom Mourinha.
24sata: Što kažete na europske nastupe hrvatskih momčadi?
Hajduk me oduševio. Doista je iznenadio svakog. Proći će i Unireu. Vjerujem da može ponoviti igru iz utakmice s Dinamom iz Bukurešta. Dinamo je razočaranje. Podcijenili su Sheriff. Ipak, trebali bi proći Mađare. Mislim da će oba naša kluba igrati Europsku ligu. To je sjajno i to treba cijeniti.
24sata: Imate li ambicija zaigrati u nekoj drugoj ligi?
Imam ugovor još godinu dana u Gelsenkirchenu. Morat ću sjesti s trenerom Magathom i čelnicima kluba te vidjeti detalje novog ugovora. Sad se vidim samo u Schalkeu. Zasad ne želim mijenjati klub.
24sata: Raul je vaš novi suigrač, što mislite o njemu?
On je car. Sjajan je. Sjedimo jedan do drugog u svlačionici. Čim nađe smještaj, morat ću ga odvesti na večeru. Veliko je pojačanje za naš klub i ovdje ga svi obožavaju. Dok sam bio mali, gledao sam ga i uživao sam u njegovim partijama, a sad smo skupa. Nadam se da će zabiti mnogo golova nakon mojih centaršutova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal