Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rakitić: Naslov prvaka? Mi u Sevilli imamo pravo sanjati...

Rakitić: Naslov prvaka? Mi u Sevilli imamo pravo sanjati...

Ne smijemo govoriti o naslovu jer će se u klubu naljutiti, ali kažem, moramo raditi sada jače nego ikada, ući u te utakmice gladni pobjeda i omogućiti našim simpatizerima i navijačima uživanje, kazao je Rakitić

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić izjavio je nakon neočekivanog 1-2 poraza Barcelone od Granade u četvrtak neka navijači njegove Seville sanjaju naslov prvaka Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Pet kola prije kraja Primere Sevilla je četvrta na ljestvici, ali za vodećim Atleticom zaostaje tri boda, a za drugim Realom i trećom Barcelonom samo bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U momčadi je dobra atmosfera. U preostalih pet kola trebamo uživati i truditi se više nego ikada pa neka publika priča o nama i uživa. I naravno neka sanja. Sanjati je uvijek dobro. A mi ćemo nastaviti raditi s ogromnim veseljem i nastojati odigrati preostale utakmice bolje nego ikada. Mi ne trebamo gledati što drugi rade, nego se usredotočiti na naše utakmice koje su već same po sebi dovoljno komplicirane. One iziskuju ogroman napor pa ne smijemo gubiti snagu razmišljanjem o drugim stvarima, o tome što trebaju ili ne trebaju napraviti druge momčadi kako bismo mi izbili na vrh - rekao je hrvatski vezni igrač za radijsku postaju Onda Cero.

Copa del Rey - Semi Final Second Leg - FC Barcelona v Sevilla

Rakitić je u prošlom kolu zabio gol u pobjedi 2-1 nad Granadom, što mu je bio drugi u posljednje četiri utakmice.

- Malo pomalo se vraćam u formu, uvijek sam govorio da nije lako doći u velike ekipe, a ponadasve u ekipu koja je već funkcionirala dobro prije tvog dolaska. No sada sam zadovoljan svojim napretkom posljednjih tjedana, samo moram ovako nastaviti i raditi jače nego ikad.

Kakav kiks Barcelone! Fešta u Madridu: Granada šokirala Katalonce usred Camp Noua
Kakav kiks Barcelone! Fešta u Madridu: Granada šokirala Katalonce usred Camp Noua

Sevillu u ponedjeljak čeka domaći susret s devetoplasiranom Athletic Bilbaom, a u slučaju pobjede povećao bi izglede za dolazak na prvo mjesto.

- Ovaj tjedan se moramo dobro pripremiti i jako trenirati za tu utakmicu jer je riječ od dobrom protivniku. Ne smijemo govoriti o naslovu jer će se u klubu naljutiti, ali kažem, moramo raditi sada jače nego ikada, ući u te utakmice gladni pobjeda i omogućiti našim simpatizerima i navijačima uživanje - rekao je Rakitić koji je prošlo ljeto došao u Sevillu iz Barcelone.

La Liga Santander - Sevilla v Atletico Madrid

- Iskustvo u španjolskoj ligi mi govori da ove tri velike ekipe u vrhu jako rijetko gube bodove kada se uđe u posljednjih nekoliko kola jer su svjesne kakav je ulog pa zato mislim da će nam biti teško do kraja. Bit će to velika borba za naslov prvaka. Od sada će svako kolo biti iznimno bitno - dodao je Rakitić s iskustvom u španjolskom prvenstvu od siječnja 2011. godine.

Napomenuo je kako trener Julen Lopetegui nastoji prenijeti entuzijazam na igrače i da su svi svjesni kako je došao trenutak "da se ne smiju opustiti ni sekunde".

Bravo, majstore! Rakitić zabio prvi gol Seville protiv Granade
Bravo, majstore! Rakitić zabio prvi gol Seville protiv Granade

Rakitić je ove sezone sudjelovao u 42 utakmice prilikom kojih je sedam puta zatresao protivničke mreže i upisao četiri asistencije.

- Zadovoljan sam što smo ostvarili prvi i najvažniji cilj - Sevilla je osigurala nastup u Ligi prvaka iduće sezone. Meni je to u ovom trenutku najvažnije trenutno. Mi naprosto moramo  svake godine igrati u Ligi prvaka - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram